BBQ grillezett hagyma tálalva

BBQ grillezett hagyma

A grillezett hagyma az egyik legízesebb grillzöldség, amelyet gyakran elfelejtenek, pedig fantasztikusan kiegészíti a grillezett ételeket. A BBQ szósz és a balzsamecet kombinációja mély, karamellizált ízt ad a hagymának, amely így édes és füstös jegyekkel gazdagodik. A hagyma természetes édessége a grillezés során felerősödik, így egy igazán intenzív és ízletes fogást kapunk. Ez a recept tökéletes választás vegetáriánusok számára, de akár köretként is kiváló grillhúsok vagy halak mellé. Ideális egy nyári grillpartihoz vagy könnyű vacsorához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Vöröshagyma
3 ek. Olívaolaj
4 ek. BBQ szósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Balzsamecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymákat hámozd meg, majd vágd fél centiméter vastag karikákra. Ügyelj rá, hogy a szeletek egyben maradjanak.

    A hagymákat vágás előtt érdemes behűteni a hűtőben, így kevésbé csíp majd a szem.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet, a sót és a borsot. Ez lesz a pácoló keverék.

    A balzsamecet helyett használhatsz egy kevés mézet is, hogy még édesebb legyen a végeredmény.

    3

    A hagymakarikákat óvatosan forgasd meg a pácoló keverékben, hogy mindenhol bevonja őket. Hagyd állni 10 percig.

    Ha van időd, akár 30 percig is pácolhatod a hagymát, hogy az ízek jobban átjárják.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra. Ha rácsos grillt használsz, kend be vékonyan olajjal, hogy a hagyma ne ragadjon le.

    A grillrácsot érdemes alaposan megtisztítani a használat előtt, hogy ne ragadjon le a hagyma.

    5

    Helyezd a hagymakarikákat a grillre, és süsd 3-4 percig oldalanként, amíg enyhén megpirulnak és karamellizálódnak.

    Figyelj rá, hogy ne égesd meg a hagymát, mert akkor keserű lesz. Ha túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    A grillezés utolsó percében kend meg a hagymát BBQ szósszal egy ecset segítségével, majd süsd még 1 percig, hogy a szósz kissé karamellizálódjon.

    A BBQ szószt ne vidd túlzásba, mert könnyen megéghet a cukortartalma miatt.

    7

    Vedd le a hagymát a grillről, és tálalás előtt szórd meg friss rozmaringgal. Melegen tálald, akár köretként, akár önálló fogásként.

    Rozmaring helyett használhatsz friss kakukkfüvet is, az is nagyon jól illik a grillezett hagymához.