BBQ grillezett jalapeno cheddar muffin tálalva

BBQ grillezett jalapeno cheddar muffin

A BBQ grillezett jalapeno cheddar muffin egy izgalmas, csípős és sajtos muffin, amely tökéletes választás grillezett húsok mellé vagy önálló snackként is. A jalapeno paprika enyhén csípős karaktere remekül kiegészíti a cheddar sajt krémes ízét, míg a BBQ szósz egy kis füstös édességet ad hozzá. Az amerikai konyhában előszeretettel kombinálják a füstös BBQ ízeket sült tésztákkal, és ez a muffin pontosan ezt az ízvilágot testesíti meg. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld meg füstölt cheddarral vagy extra jalapenóval!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Reszelt cheddar sajt
2 db Jalapeno paprika
100 ml BBQ szósz
2 db Tojás
200 ml Tej
50 ml Olívaolaj
1 ek. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffinformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése fontos a muffinok egyenletes sütéséhez.

    2

    Aprítsd fel a jalapeno paprikát, és távolítsd el a magokat, ha enyhébb ízt szeretnél.

    A jalapeno magjainak eltávolításával csökkentheted a muffinok csípősségét. Használj kesztyűt, nehogy a kezed irritálja a paprika!

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fekete borsot.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a muffinok szépen megemelkednek.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olívaolajat és a BBQ szószt, és keverd simára.

    A nedves hozzávalókat külön keverd össze, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek.

    6

    Keverd hozzá a reszelt cheddar sajtot és az apróra vágott jalapeno paprikát.

    A sajtot és a jalapenot óvatosan keverd a tésztába, hogy ne törjenek össze.

    7

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával körülbelül ¾-ig.

    Ha túl sok tésztát töltesz a formákba, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.

    8

    Süsd 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön belőlük.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a muffinokat. Ha a tetejük aranybarna, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor megsültek.

    9

    Hagyd kihűlni 5 percig, majd óvatosan vedd ki a formából.

    A muffinokat kicsit hagyd hűlni a formában, mielőtt kivennéd őket, így nem törnek össze.

    10

    Tálalás előtt locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal, és élvezd!

    A plusz BBQ szósz tovább fokozza a muffinok ízét.