A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat.
Érett, de nem túlérett szilvákat válasszunk a legjobb eredmény érdekében.
Egy kis tálban keverjük össze a barnacukrot, a mézet, a fahéjat, a füstölt sót és a citromlevet.
A füstölt só helyett használhatsz sima sót is, de a füstölt só különleges ízt ad a szilváknak.
Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd kenjük meg a szilvák vágott felületét az édes-fűszeres keverékkel.
A grillrácsot olajozd be, hogy a szilva ne ragadjon le.
Helyezzük a szilvákat vágott felükkel lefelé a grillrácsra, és süssük kb. 3-5 percig, amíg kissé karamellizálódnak.
Vigyázz, hogy a szilva ne égjen meg. A karamellizálódás gyorsan végbemegy.
Fordítsuk meg a szilvákat, és kenjük meg őket egy kevés BBQ szósszal. Süssük további 2-3 percig, hogy a szósz kissé rákaramellizálódjon.
A BBQ szósz íze nagyban befolyásolja a végeredményt, válassz olyat, ami ízlésednek megfelel.
Vegyük le a grillről, majd helyezzük egy tányérra. Minden adag tetejére tegyünk egy kis darabka vajat és egy rozmaringágat.
A vaj és a rozmaring még tovább fokozza az ízeket.
Tálalás előtt csorgassunk rá egy kevés mézet, és kínálhatjuk önmagában, fagylalt vagy görög joghurt kíséretében.
A méz még édesebbé teszi a szilvát, de el is hagyható, ha nem szeretnéd túl édesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.