BBQ grillezett karfiolos rakottas tálalva

BBQ grillezett karfiolos rakottas

A BBQ grillezett karfiolos rakottas egy izgalmas és füstös alternatívája a hagyományos rakott karfiolnak. A grillezett karfiol karamellizált íze tökéletesen harmonizál a cheddar sajt krémes textúrájával és a BBQ szósz enyhén édeskés-füstös ízével. Ez az étel az amerikai barbecue kultúra és a klasszikus rakott ételek találkozásának eredménye, amely tökéletes választás köretként vagy akár önálló fogásként is. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld meg ropogós baconnel vagy pirított hagymával megszórni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Karfiol
100 ml BBQ szósz
150 g Cheddar sajt
100 ml Tejföl
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a karfiolt, szedd kisebb rózsákra, és forrázd le forrásban lévő vízben 3-4 percig, majd szűrd le.

    A forrázás segít előfőzni a karfiolt, így a sütőben hamarabb elkészül.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kísérletezz a fűszerekkel, hogy megtaláld a számodra legfinomabb ízkombinációt.

    3

    Forgasd bele a karfiolrózsákat a BBQ-s fűszeres keverékbe, hogy egyenletesen bevonja őket.

    Győződj meg róla, hogy minden karfiolrózsa egyenletesen be van vonva a fűszeres keverékkel.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.

    Ha nincs grill, a grillserpenyő is tökéletesen megfelel.

    5

    Helyezd a karfiolrózsákat a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak.

    Ne süsd túl a karfiolt, mert a sütőben még tovább fog sülni.

    6

    Eközben egy tálban keverd össze a tejfölt, a tojásokat és a reszelt cheddar sajtot.

    Használhatsz másféle sajtot is, például mozzarellát vagy parmezánt.

    7

    Egy kivajazott sütőtálba helyezd el a grillezett karfiolt, majd öntsd rá a sajtos-tejfölös keveréket.

    A sütőtálat alaposan vajazd ki, hogy a rakottas ne ragadjon le.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd 15-20 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    Figyeld a sütőt, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld forrón.

    A petrezselyem frissességet és színt ad a rakottasnak.