BBQ grillezett kecskesajtos salĂĄta tĂĄlalva

BBQ grillezett kecskesajtos salĂĄta

A BBQ grillezett kecskesajtos salĂĄta egy kĂŒlönleges, könnyƱ Ă©s fĂŒstös Ă­zvilĂĄgĂș fogĂĄs, amely tökĂ©letesen ötvözi a grillezett kecskesajt krĂ©messĂ©gĂ©t a ropogĂłs zöldsĂ©gekkel Ă©s pirĂ­tott diĂłval. A grillezĂ©s sorĂĄn a kecskesajt felszĂ­ne kissĂ© karamellizĂĄlĂłdik, mĂ­g belĂŒl lĂĄgy Ă©s olvadĂłs marad. A mediterrĂĄn Ă©s francia konyhĂĄkban a kecskesajtos salĂĄtĂĄk klasszikus fogĂĄsok, de a BBQ szĂłsz fĂŒstös aromĂĄjĂĄval egy modern csavart kapnak. Ha mĂ©g izgalmasabbĂĄ szeretnĂ©d tenni ezt az Ă©telt, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s mĂ©zes-mustĂĄros öntettel vagy friss fĂŒgĂ©vel pĂĄrosĂ­tva!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Kecskesajt (szeletelt)
⭕ 80 ml BBQ szósz
⭕ 100 g Rukkola
⭕ 1 db Grillezett kaliforniai paprika
⭕ 50 g Dió
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    DiĂłDiĂł

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes hƑfokra, vagy hasznĂĄlj grillserpenyƑt.

    A grillserpenyƑt is Ă©rdemes elƑmelegĂ­teni, hogy a sajt egyenletesen sĂŒljön.

    2

    Vågd vastag szeletekre a kecskesajtot, és kend be vékonyan BBQ szósszal.

    A vastag szeletek jobban bĂ­rjĂĄk a hƑt Ă©s nem olvadnak szĂ©t a grillen. A BBQ szĂłsz ne legyen tĂșl sok, mert megĂ©ghet.

    3

    Helyezd a kecskesajt szeleteket a grillre, Ă©s sĂŒsd 1-2 percig mindkĂ©t oldalukon, amĂ­g kissĂ© megpirulnak Ă©s krĂ©messĂ© vĂĄlnak.

    Figyelj rĂĄ, hogy a sajt ne olvadjon tĂșl, mert lefolyhat a grillrƑl. Ha tĂșl gyorsan sĂŒl, vedd lejjebb a hƑfokot.

    4

    Közben vågd fel a grillezett kaliforniai paprikåt csíkokra.

    A paprikát elƑre is legrillezheted, így idƑt spórolhatsz.

    5

    Egy serpenyƑben pirítsd meg a diót szárazon 1-2 perc alatt, amíg illatos lesz.

    A diót folyamatosan kevergesd, mert könnyen megég.

    6

    Egy tålban keverd össze a rukkolåt, a grillezett paprikåt és a pirított diót.

    A diĂł pirĂ­tĂĄsĂĄhoz tedd egy szĂĄraz serpenyƑbe, Ă©s közepes lĂĄngon pirĂ­tsd pĂĄr percig, amĂ­g illatos nem lesz Ă©s enyhĂ©n megbarnul. VigyĂĄzz, ne Ă©gesd meg!

    7

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a mézet, a balzsamecetet, a sót és a borsot.

    Az öntetet kóstold meg, és ízesítsd a sajåt ízlésed szerint. Ha édesebben szereted, tegyél bele több mézet.

    8

    Locsold meg a salåtåt az öntettel, majd helyezd rå a grillezett kecskesajt szeleteket.

    Az öntetet közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt locsold a salĂĄtĂĄra, hogy a rukkola ne essen össze.

    9

    Fogyaszd azonnal friss bagettel vagy önmagåban, könnyƱ nyåri fogåsként.

    A salåtåt meglocsolhatod egy kevés balzsamecet krémmel a még gazdagabb ízélményért.