BBQ grillezett kolbász tálalva

BBQ grillezett kolbász

A grillezett kolbász az egyik legnépszerűbb grillétel világszerte, legyen szó amerikai, német vagy magyar grillpartikról. Az eredeti recept szerint a kolbászt lassan sütik, hogy a bőre ropogósra süljön, miközben a belseje szaftos marad. A BBQ máz hozzáadása extra füstös és édeskés ízt ad az ételnek, amely garantáltan mindenki kedvence lesz. Tipp: Ha még intenzívebb ízvilágot szeretnél, párold a kolbászokat egy kis sörben a grillezés előtt!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Friss kolbász
150 ml BBQ szósz
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barnacukor
1 ek. Worcestershire szósz
1 ek. Almaecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha faszenes grillt használsz, hagyd a faszenet teljesen izzani.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen a kolbász egyenletes átsüléséhez és a külső rész megégésének elkerüléséhez.

    2

    A kolbászokat óvatosan szurkáld meg egy villával, hogy a hő egyenletesebben járja át őket, és ne repedjenek szét sütés közben.

    Ne szurkáld túl a kolbászokat, mert a finom szaft kifolyik, és kiszáradnak.

    3

    Egy kis edényben keverd össze az olívaolajat, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a barnacukrot, a Worcestershire szószt és az almaecetet.

    Ízlés szerint variálhatod a fűszereket! Adhatsz hozzá chilit, mustárt vagy más kedvenc ízesítődet.

    4

    Kend meg a kolbászokat a fűszeres olajkeverékkel, hogy még gazdagabb ízt kapjanak a grillezés során.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a kolbászokat a fűszeres olajban pácolódni legalább 30 percig.

    5

    Helyezd a kolbászokat a grillrácsra, és süsd őket 12-15 percig, közben rendszeresen forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.

    A kolbászok akkor vannak készen, ha a belsejük eléri a 70°C-ot. Használj húshőmérőt a pontos méréshez.

    6

    Az utolsó 5 percben kend meg őket BBQ szósszal, és süsd tovább, hogy a máz kissé karamellizálódjon.

    Ne kend meg túl korán a kolbászokat BBQ szósszal, mert a cukor megéghet.

    7

    Vedd le a kolbászokat a grillről, és hagyd pihenni pár percig. Tálald friss zöldségekkel, kenyérrel vagy egy finom salátával.

    A pihentetés segít a szaftoknak egyenletesen eloszlani a kolbászban, így még ízletesebb lesz.