BBQ grillezett paprika-feta saláta tálalva

BBQ grillezett paprika-feta saláta

A BBQ grillezett paprika-feta saláta egy mediterrán ihletésű fogás, amely ötvözi a grillezett zöldségek karamellizált édességét a feta sajt enyhén sós és krémes textúrájával. A füstös BBQ szósz tovább mélyíti az ízeket, miközben a friss petrezselyem üdeséget ad az ételhez. Az amerikai és mediterrán grillezési hagyományok találkozásából született ez a saláta, amely tökéletes köret grillezett húsok mellé, de könnyű főételként is fogyasztható. Ha még izgalmasabb ízélményt szeretnél, próbáld meg egy kevés pirított dióval vagy balzsamecetes redukcióval feldobni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Piros kaliforniai paprika
2 db Sárga kaliforniai paprika
150 g Feta sajt
80 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fokhagymapor
1 ek. Balzsamecet
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paprikákat, majd vágd őket hosszanti csíkokra, eltávolítva a magokat és a csumát.

    A paprika magjait és ereit alaposan távolítsd el, mert keserűvé tehetik a salátát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a fokhagymaport, a balzsamecetet, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a páclét, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    3

    Forgasd bele a paprikaszeleteket a fűszeres keverékbe, hogy egyenletesen bevonja őket.

    Hagyd a paprikát a pácban legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól átjárják.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.

    Ha nincs grill vagy grillserpenyő, a paprikákat sütőben is megsütheted. Ehhez tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200 fokon, amíg a bőrük meg nem feketedik. Utána tedd őket egy zacskóba pár percre, így könnyen le tudod húzni a héjukat.

    5

    Helyezd a paprikákat a grillrácsra, és süsd oldalanként 4-5 percig, amíg enyhén megpuhulnak és szépen megpirulnak.

    Ne süsd túl a paprikát, mert elveszíti a ropogósságát.

    6

    Vágd a fetát kisebb kockákra vagy morzsold rá a grillezett paprikákra.

    A feta helyett használhatsz más sajtot is, például halloumi-t.

    7

    Szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal a még intenzívebb íz érdekében.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például bazsalikomot vagy oregánót.

    8

    Tálald melegen vagy langyosan, köretként vagy könnyű főételként.

    A salátát tálalás előtt érdemes hűtőben pihentetni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.