BBQ grillezett zöldbab tálalva

BBQ grillezett zöldbab

A grillezett zöldbab egy fantasztikus módja annak, hogy ezt a ropogós zöldséget izgalmasabbá varázsold. A BBQ sütés során enyhén megpirul, miközben belül friss és roppanós marad. A fokhagyma, a citromlé és a parmezán tökéletes harmóniát teremtenek, míg a friss petrezselyem még üdébbé teszi az ízeket. Ez a recept tökéletes választás grillpartikhoz, könnyű vacsorákhoz vagy egészséges köretként bármilyen főétel mellé. Ha variálni szeretnéd, próbáld ki egy kis pirított mandulával vagy chilipehellyel megszórva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss zöldbab
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
30 g Frissen reszelt parmezán
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a zöldbabot, majd vágd le a végeit. Ha hosszabb zöldbabot használsz, vágd félbe őket, hogy könnyebben grillezhetőek legyenek.

    A zöldbab végeinek levágása esztétikusabbá teszi az ételt, és könnyebben is grillezhető így.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a sót és a borsot.

    A friss citromlé kiemeli a zöldbab ízét. Ha nincs kéznél friss, használhatsz citromlé koncentrátumot is.

    3

    Forgasd bele a zöldbabot az olajos keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Győződj meg róla, hogy minden zöldbabot befed az olajos keverék, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy ne ragadjanak le a zöldbabok.

    A grillrács beolajozása megakadályozza, hogy a zöldbabok leragadjanak és szétessenek.

    5

    Helyezd a zöldbabot a grillre keresztirányban, hogy ne essenek le a rácsok között. Süsd őket kb. 4-5 percig, időnként megforgatva, amíg enyhén megpirulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldbabot ne süsd túl, mert elveszítik roppanósságukat. A cél az, hogy enyhén megpiruljanak.

    6

    Grillezés után szórd meg frissen reszelt parmezánnal és apróra vágott friss petrezselyemmel az extra íz érdekében.

    A parmezán és a petrezselyem nagyszerűen kiegészítik a grillezett zöldbab ízét. Ha nem szereted a parmezánt, használhatsz más kemény sajtot is.

    7

    Melegen tálald köretként vagy önálló fogásként egy könnyű nyári étkezés részeként.

    A grillezett zöldbab remekül illik grillezett húsokhoz és halakhoz.