A habanero paprikát vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, ha enyhébb ízt szeretnénk, majd aprítsuk fel.
A habanero paprika nagyon erős, ezért viselj gumikesztyűt a kezelése közben. Ha nem szereted a túl csípős ízt, használj kevesebb paprikát, vagy válassz egy enyhébb fajtát.
Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a BBQ szószt, a mézet, a barnacukrot és az almaecetet.
Használj jó minőségű BBQ szószt az alap íz meghatározásához. A barnacukor helyett használhatsz melaszt vagy juharszirupot is.
Adjuk hozzá az aprított habanero paprikát, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port, a sót és a fekete borsot.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs füstölt paprika, használhatsz egy csipetnyi cayenne borsot is.
Közepes lángon főzzük 7-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Főzés közben rendszeresen kevergesd a szószt, hogy ne égjen le az alja.
Ha szükséges, adjunk hozzá vizet a megfelelő állag eléréséhez, majd főzzük további 2 percig.
A szósz állaga főzés közben változik, ezért fokozatosan adagold a vizet, amíg el nem éred a kívánt sűrűséget.
Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk sült húsok, grillezett zöldségek vagy sült krumpli mellé.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben, ahol akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.