BBQ mustáros burgonyasaláta tálalva

BBQ mustáros burgonyasaláta

A BBQ mustáros burgonyasaláta az amerikai grillpartik egyik kedvence, ahol a klasszikus burgonyasalátát egy füstös, enyhén savanykás mustáros csavarral teszik még izgalmasabbá. A BBQ szósz édessége, a mustár pikáns karaktere és a füstölt paprika mély aromája tökéletes harmóniát alkot. Az almaecet frissességet ad a salátának, amely így tökéletesen kiegészíti a grillezett húsokat vagy akár szendvicsek mellé is kiváló választás. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld meg pirított bacon morzsával vagy reszelt füstölt sajttal megszórni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
100 ml BBQ szósz
150 ml Majonéz
2 ek. Dijoni mustár
1 db Vöröshagyma
2 szál Újhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagymapor
1 ek. Almaecet
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a burgonyát, és héjában főzd meg enyhén sós vízben 20-25 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya főzési ideje függ a méretétől. Villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e.

    2

    Ha a burgonya megfőtt, szűrd le és hagyd kihűlni, majd hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.

    A burgonyát könnyebb meghámozni, ha még meleg. Ha nagyon forró, öblítsd le hideg vízzel.

    3

    Aprítsd fel a vöröshagymát és az újhagymát vékony szeletekre.

    A vöröshagymát felhasználás előtt áztasd hideg vízbe 10 percre, így kevésbé lesz erős az íze.

    4

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a majonézt, a BBQ szószt, a dijoni mustárt, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, az almaecetet, a sót és a borsot.

    A majonéz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha krémesebb salátát szeretnél, adj hozzá többet.

    5

    Add hozzá az aprított hagymákat és a felkockázott burgonyát, majd óvatosan forgasd össze, hogy az ízesített öntet mindenhol bevonja a hozzávalókat.

    Óvatosan forgasd össze a salátát, hogy a burgonya ne törjön össze.

    6

    Fedd le és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A legjobb, ha a saláta legalább 1-2 órát áll a hűtőben, hogy az ízek igazán összeérjenek.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss újhagymával, és kínáld hidegen grillezett húsok vagy szendvicsek mellé.

    Tálalás előtt kóstold meg a salátát, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot vagy ecetet.