BBQ pulykacomb tálalva

BBQ Pulykacomb

A BBQ pulykacomb egy klasszikus grillezési fogás, amely tökéletes választás, ha egy igazán szaftos és füstös húsételre vágysz. Az Egyesült Államok déli államaiban előszeretettel készítik lassan füstölve, hogy az ízek mélyebbé és gazdagabbá váljanak. A pulykacomb kiválóan alkalmas a lassú sütésre, mivel a hosszabb főzési idő alatt a hús rostjai megpuhulnak, miközben a füst és a BBQ szósz csodálatos ízt kölcsönöz neki. A Worcestershire szósz és az almaecet kiegyensúlyozza az édes és fűszeres jegyeket, így egy igazán harmonikus ízvilágot hoz létre. Ez az étel kiváló választás grillezésekhez, családi vacsorákhoz vagy akár ünnepi asztalra is. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald friss coleslaw salátával és házi készítésű BBQ szósszal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2000 g Pulykacomb
2 ek.
1 ek. Fekete bors
1 ek. Fokhagymapor
2 ek. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
300 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
500 g Faszén vagy füstölőfa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykacombokat töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot egy tálban.

    A száraz pác segít abban, hogy a bőr ropogósabb legyen a füstölés során.

    2

    Alaposan dörzsöld be a pulykacombokat a száraz fűszerkeverékkel, majd hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időnk, hagyjuk a pulykacombokat akár egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.

    3

    Melegítsd elő a füstölőt vagy grillezőt 110°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az intenzív füstös aroma érdekében.

    A pulykahúshoz jól passzol a gyümölcsfa (pl. alma, cseresznye) füstje.

    4

    Helyezd a pulykacombokat a rácsra, és füstöld 3-4 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet eléri a 80-85°C-ot.

    Használjunk húshőmérőt, hogy biztosak legyünk a pulykacombok átsültségében. A comb legvastagabb részébe szúrjuk a hőmérőt.

    5

    Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele a pulykacombokat.

    Ez a máz segít abban, hogy a pulykacombok szép fényesek és ízletesek legyenek.

    6

    Miután elkészült, vedd le a pulykacombokat a füstölőről, és hagyd pihenni 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés segít abban, hogy a hús szaftosabb maradjon.

    7

    Tálald frissen sült zsemlével, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salátával.

    A pulykacomb remekül illik a klasszikus BBQ köretekhez, mint a kukorica, a bab és a makarónisaláta.