BBQ rozmaringos fokhagymás pác tálalva

BBQ rozmaringos fokhagymás pác

Ez a pác tökéletes választás, ha egy fűszeres, aromás ízvilágú BBQ páclével szeretnénk feldobni grillezett húsokat vagy zöldségeket. A rozmaring és a fokhagyma harmonikus párosítása mély, karakteres ízt kölcsönöz az ételeknek, miközben a füstölt paprika és a BBQ szósz kellemesen kiegészíti a pác fűszeres jegyeit. Tökéletes steak, csirke, sertés vagy akár grillezett zöldségek pácolásához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
5 ek. BBQ szósz
1 ek. Friss rozmaring (aprítva)
3 gerezd Fokhagyma (reszelve)
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Barnacukor
1 ek. Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű tálban keverjük össze a BBQ szószt, az olívaolajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a reszelt fokhagymát.

    A rozmaringot nagyon apróra vágd, hogy az íze egyenletesen eloszoljon a pácban. Szárított rozmaring is használható, de a friss rozmaring íze intenzívebb.

    2

    Adjuk hozzá a barnacukrot, az almaecetet, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot, majd keverjük simára.

    A barnacukor helyett használhatsz mézet is, ha édesebb ízt szeretnél.

    3

    Ízesítsük a pácot szükség szerint további sóval és borssal.

    Kóstold meg a pácot, és ízesítsd bátran, hogy a számodra tökéletes ízt kapd.

    4

    Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet a kívánt állag eléréséhez.

    A pác állagának a pácolandó alapanyaghoz kell igazodnia. Húsokhoz sűrűbb, zöldségekhez hígabb pác ajánlott.

    5

    Kenjük a pácot a húsra vagy zöldségekre, majd hagyjuk pácolódni legalább 1 órán át a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a húst vagy zöldséget egy éjszakán át pácolódni.