BBQ steakburger tálalva

BBQ Steakburgerek

A BBQ steakburger az amerikai BBQ kultúra és a klasszikus hamburger tökéletes ötvözete. A szaftos, füstös ízvilágot a magas zsírtartalmú marhahús biztosítja, amely a grillen ropogós kérget kap. A steakburger eredete az amerikai steakhouse-okhoz köthető, ahol a hagyományos hamburgert prémium marhahúsból készítették, és BBQ szósszal tették még ízletesebbé. A Worcestershire szósz és a füstölt paprika mélyebb ízrétegeket ad a húsnak, míg a cheddar sajt és a friss zöldségek tökéletes kiegészítői ennek a klasszikus ételnek. Ez az étel ideális grillezésekhez, családi összejövetelekhez vagy baráti BBQ partikhoz. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald házi készítésű sült burgonyával és egy extra adag BBQ szósszal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 g Marhahús (darált, 80/20 arány)
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
250 ml BBQ szósz
6 db Hamburgerzsemle
6 db Cheddar sajt szeletek
1 db Vöröshagyma (karikázva)
6 db Salátalevél
2 db Paradicsom (szeletelve)
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst tedd egy nagy tálba, majd szórd hozzá a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és a barna cukrot. Alaposan dolgozd össze a masszát kézzel.

    Ne dolgozd túl a húst, mert a pogácsák kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a fűszerek el nem oszlanak.

    2

    Öntsd hozzá a Worcestershire szószt és 2 evőkanál BBQ szószt, majd oszd fel 6 egyenlő részre, és formázz belőlük hamburgerpogácsákat.

    A pogácsák formázásakor nyomj egy kis mélyedést a közepükbe, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.

    3

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra, és kend be a rácsot egy kevés olívaolajjal, hogy a pogácsák ne tapadjanak le.

    A tiszta és olajozott grillrács megakadályozza a pogácsák letapadását.

    4

    Helyezd a pogácsákat a grillre, és süsd őket oldalanként 4-5 percig, hogy szép kérget kapjanak.

    Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik belőlük a szaft, és szárazak lesznek.

    5

    Az utolsó 2 percben kend meg a pogácsákat BBQ szósszal, majd helyezz rájuk egy szelet cheddar sajtot, hogy ráolvadjon.

    A sajt akkor olvad a legjobban, ha a grillt lefeded egy fedővel.

    6

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg őket a grillen 1-2 percig, hogy ropogósak legyenek.

    A pirított zsemle nem ázik el a szaftos húspogácsától.

    7

    Állítsd össze a burgereket: a zsemle alsó felére helyezz egy salátalevelet, majd egy szelet paradicsomot, a BBQ-s húspogácsát és néhány hagymakarikát. Kend meg egy kevés extra BBQ szósszal, majd helyezd rá a zsemle tetejét.

    A rétegek sorrendje fontos: a saláta megvédi a zsemlét a nedvességtől, a paradicsom pedig ízt ad.

    8

    Tálald azonnal, extra BBQ szósszal és sült burgonyával vagy coleslaw salátával.

    A frissen készült burger a legfinomabb. Kínálj mellé különféle feltéteket, hogy mindenki a saját ízlése szerint állíthassa össze a burgerét.