BBQ sült édesburgonya tálalva

BBQ sült édesburgonya

A BBQ sült édesburgonya egy tökéletes egyensúlyt teremt a ropogós textúra és az édes-fűszeres ízek között. Ez a köret az amerikai barbecue kultúrából ered, ahol a fűszeres és édes ízek kombinációja különösen népszerű. A sütőben sütés titka a megfelelő hőmérséklet és az egyenletesen elosztott olaj, amely segít a burgonya kívül ropogós, belül puha állagának elérésében. Ha még intenzívebb ízélményre vágysz, próbáld meg egy kevés füstölt paprikával vagy mézes BBQ szósszal feldobni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Édesburgonya
30 ml Olívaolaj
2 tk. BBQ fűszerkeverék
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
0.5 tk. Pirospaprika
100 ml Tejföl
2 szál Újhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy az édesburgonya leragadjon a tepsi aljára, és könnyebben tisztítható utána.

    2

    Mosd meg és hámozd meg az édesburgonyát, majd vágd fel hasábokra vagy karikákra, hogy egyenletesen süljön.

    A hasábok vagy karikák mérete befolyásolja a sütési időt. Próbáld meg őket nagyjából egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ fűszerkeveréket, a sót, borsot, fokhagymaport és a pirospaprikát.

    Kóstold meg a fűszerkeveréket, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha szereted a csípőset, adj hozzá több pirospaprikát vagy chiliport.

    4

    Forgasd meg az édesburgonya darabokat az olajos-fűszeres keverékben, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Győződj meg róla, hogy az édesburgonya darabok minden oldala be van vonva a fűszeres keverékkel, hogy egyenletesen ízesüljenek.

    5

    Terítsd szét az édesburgonyát a tepsiben, és süsd 25-30 percig, amíg kívül ropogós, belül pedig puha lesz. Félidőben keverd át a darabokat.

    A sütési idő az édesburgonya méretétől és a sütő teljesítményétől függ. Figyeld a darabokat, és ha szükséges, süsd tovább. A félidőben való átkeverés biztosítja, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.

    6

    Aprítsd fel az újhagymát, és keverd össze a tejfölt egy csipet sóval, hogy egy frissítő mártogatóst kapj.

    A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, ha egészségesebb alternatívát keresel. A mártogatóst ízesítheted fokhagymával, citromlével vagy más fűszernövényekkel is.

    7

    Tálalás előtt szórd meg az édesburgonyát frissen vágott újhagymával, és kínáld mellé a tejfölös mártogatóst.

    Az édesburgonyát kínálhatod más mártogatóssal is, például BBQ szósszal, majonézzel vagy avokádókrémmel.