BBQ szezámmagos-mézes szójaszósz tálalva

BBQ szezámmagos-mézes szójaszósz

A BBQ szezámmagos-mézes szójaszósz egy igazán különleges szósz, amely a szójaszósz füstös alapját és a méz édes ízét ötvözi a szezámmag finom ropogósságával. A pác tökéletesen illik grillezett húsokhoz és zöldségekhez, különleges ízeket adva minden falatnak.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 ml Szójaszósz
3 ek. Méz
2 ek. Szezámmag
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
20 ml Fehér ecet
1 csipet Fekete bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.

    A fokhagymát reszelővel is lereszelheted a még intenzívebb íz érdekében.

    2

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mézet, szezámmagot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, sót és fekete borsot.

    Pirított szezámmaggal még ízletesebb lesz a szósz!

    3

    A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a pác egy kicsit besűrűsödik.

    Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja!

    4

    Miután a pác besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A kihűlt pác még jobban besűrűsödik.

    5

    Tálald a BBQ szezámmagos-mézes szójaszószt grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.

    A pác remekül illik ázsiai ihletésű ételekhez is.