A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.
A fokhagymát reszelővel is lereszelheted a még intenzívebb íz érdekében.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mézet, szezámmagot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, sót és fekete borsot.
Pirított szezámmaggal még ízletesebb lesz a szósz!
A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a pác egy kicsit besűrűsödik.
Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja!
Miután a pác besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A kihűlt pác még jobban besűrűsödik.
Tálald a BBQ szezámmagos-mézes szójaszószt grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.
A pác remekül illik ázsiai ihletésű ételekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.