BBQ szilvás-szezámmagos szósz tálalva

BBQ szilvás-szezámmagos szósz

A szilva természetes édessége és enyhe fanyarsága tökéletes egyensúlyba hozza a BBQ szósz füstös karakterét. A szezámmag és a szezámolaj finom keleti ízjegyeket adnak ennek a különleges mártásnak, amely grillezett húsokhoz és sült zöldségekhez is kiváló. Ez az egzotikus BBQ szósz garantáltan egyedi ízélményt nyújt minden fogás mellé.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Friss vagy aszalt szilva
5 ek. BBQ szósz
2 ek. Barnacukor
1 ek. Szezámmag
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Gyömbér (reszelt)
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Hagyma por
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvákat kimagozzuk és apróra vágjuk. Ha aszalt szilvát használunk, előtte áztassuk be forró vízbe 5 percre, majd vágjuk apróra.

    Az aszalt szilva áztatása azért fontos, hogy puhább legyen és könnyebben lehessen vele dolgozni.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a BBQ szószt, a szilvát, a barnacukrot, az almaecetet, a füstölt paprikát, a reszelt gyömbért, a fokhagyma port és a hagyma port.

    Ha nincs barnacukrod, használhatsz helyette mézet vagy sima kristálycukrot is, de a barnacukor mélyebb ízt ad.

    3

    Közepes lángon főzzük 7-10 percig, amíg a szilva megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    Figyelj, hogy ne égjen le! Időnként keverd meg.

    4

    Adjuk hozzá a szezámmagot és a szezámolajat, majd keverjük jól össze.

    A szezámmag pirítva még intenzívebb ízt ad a szósznak.

    5

    Botmixerrel pürésítsük a szószt, hogy sima állagot kapjunk. Ízesítsük sóval és fekete borssal.

    Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is, de vigyázz, mert a forró szósz fröcskölhet.

    6

    Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk sült húsok, grillezett zöldségek vagy sült krumpli mellé.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.