Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A kőlap használata egyenletesebb hőelosztást biztosít, így a pizza alja ropogósabb lesz.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha nincs időd pizzatésztát készíteni, használhatsz készen kapható pizzatésztát is.
Kend meg a tészta felületét BBQ szósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
A BBQ szósz helyett használhatsz paradicsomos alapot is, ha jobban szereted.
Szórd meg a BBQ szósz felületét mozzarella sajt felével, majd helyezd rá a füstölt sonkaszeleteket és a friss ananászdarabokat.
Az ananászt alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát.
Szórj rá a maradék mozzarella sajtot, reszelt parmezánt, és hintsd meg szárított oregánóval.
A parmezán gazdagabb ízt ad a pizzának. Ha nincs otthon, elhagyható.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta széle ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, ezért figyelj a pizzára sütés közben.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald.
Tálaláskor díszítheted friss bazsalikommal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.