BBQ vaddisznó lapocka tálalva

BBQ Vaddisznó Lapocka

A BBQ vaddisznó lapocka a hagyományos amerikai BBQ és a vadhús ízvilágának tökéletes találkozása. A vaddisznó húsa erőteljesebb, mint a sertésé, ezért különösen jól harmonizál a füstös, édeskés BBQ szósszal. A lassú sütés vagy főzés biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos legyen, miközben az ízek mélyen áthatják. A füstölt paprika, a barna cukor és az almaecet tökéletes egyensúlyt teremt a vadhús markáns ízével. Ez az étel ideális választás BBQ partikra, vadászvacsorákra vagy egy különleges hétvégi ebédre. Ha igazán autentikus élményt keresel, tálald frissen sült zsemlével és egy adag coleslaw salátával, vagy grillezett zöldségekkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 8 óra
Teljes 8 óra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1500 g Vaddisznó lapocka
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
300 ml BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
250 ml Víz vagy alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vaddisznó lapockát tisztítsd meg az esetleges hártyáktól, majd töröld szárazra papírtörlővel.

    A hártyák eltávolítása segít, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst. A szárazra törlés pedig elősegíti a kérgesedést pirításkor.

    2

    Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot, majd alaposan dörzsöld be vele a húst.

    A barna cukor karamellizálódik sütés közben, ami finom édeskésséget és szép színt ad a húsnak.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a lapockát minden oldalán 3-4 percig, hogy aranybarna kérget kapjon.

    A pirítás segít lezárni a hús felületét, így a szaftok benne maradnak, és a hús szaftosabb lesz.

    4

    Tedd a húst egy lassú főzőedénybe vagy egy sütőtálba, adj hozzá apróra vágott vöröshagymát, BBQ szószt, Worcestershire szószt, almaecetet és vizet/alaplét.

    Az almaecet segít meglágyítani a húst és kiegyensúlyozza a BBQ szósz édességét. Ha nincs almaeceted, használhatsz fehérborecetet is.

    5

    Fedd le az edényt, és főzd alacsony hőmérsékleten 7-8 órán át (ha sütőben készíted, 130°C-on), amíg a hús teljesen omlós nem lesz.

    A lassú főzés a titka az omlós húsnak. Ha nincs lassú főzőedényed, a sütőben is elkészítheted, de figyelj a hőmérsékletre, hogy ne száradjon ki a hús.

    6

    Amikor a hús elkészült, vedd ki az edényből, és két villa segítségével szedd szálakra.

    A két villa segítségével könnyedén szét tudod húzni a puha, omlós húst.

    7

    Keverd össze a hús saját levével és egy kevés extra BBQ szósszal, majd hagyd pár percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A saját levével való összekeverés segít, hogy a hús ne száradjon ki és még ízletesebb legyen.

    8

    Tálald frissen sült zsemlével, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salátával. Ízlés szerint szórd meg friss petrezselyemmel.

    A coleslaw saláta remekül passzol a BBQ ízekhez. A friss petrezselyem pedig frissességet kölcsönöz az ételnek.