Beiju sajttal töltve, friss bazsalikommal és fokhagymával díszítve

Beiju sajttal töltve

A beiju egy tradicionális brazil étel, amely gyakran tálalják reggelire vagy vacsorára. A tészta egyszerű, de ízletes, és tökéletesen illik a sajt és bazsalikom friss ízeihez. Ezt az ételt gyakran a helyi piacokon is árulják, és minden egyes falatja egy igazán különleges élményt nyújt. A beiju sajttal töltve tökéletes választás azoknak, akik szeretik a gazdag, krémes étkezéseket, miközben könnyed, de laktató ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tapioka liszt
150 ml Víz
1 csipet
100 g Sajt (például mozzarella)
1 ek. Olívaolaj
2 db Fokhagyma
4 levél Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioka lisztet és a vizet egy tálban keverjük össze, majd adjunk hozzá egy csipet sót. Dolgozzuk össze alaposan, hogy sűrű tésztát kapjunk.

    A tészta legyen rugalmas, de ne túl lágy, hogy jól formázható legyen.

    2

    A tésztát egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon kezdjük el pirítani, miközben folyamatosan keverjük.

    Ne hagyjuk a tésztát megégni, folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen süljön.

    3

    Amikor a tészta kezd összeállni, formáljunk belőle egy kerek lapot, majd az egyik felére tegyünk apróra vágott sajtot.

    A sajt olvadása miatt ne rakjunk túl sokat, hogy a tészta ne legyen túl nehéz.

    4

    Hajtsuk rá a tészta másik felét, és főzzük tovább, amíg a sajt megolvad és a tészta szép aranybarna nem lesz.

    A sajtnak teljesen meg kell olvadnia, mielőtt tálaljuk.

    5

    A kész beijut tálaljuk friss fokhagymával és bazsalikomlevelekkel díszítve.

    A friss bazsalikom különleges ízt ad az ételnek, ne hagyjuk ki!