A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.
A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.
A tojásokat verd habosra, így könnyebb lesz a tésztát csomómentesre keverni. A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást.
A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri egyenletesen süljön. Ha nem kened ki a sütőt, a gofri leragadhat.
Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
A sütési idő a gofrisütőtől függ, figyelj oda, hogy ne égjen meg. Ha a gofri könnyen elválik a sütőtől, akkor kész.
A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
A rácsra helyezés azért fontos, mert így a gofri nem ázik el a saját gőzétől, és ropogós marad.
Az egyik gofrit juharsziruppal, áfonyával és tejszínhabbal díszítjük, a másikat pedig ropogósra sült baconnel tálaljuk, hogy tökéletes belga-amerikai fúziót alkossunk.
A gofrit tálalhatod más gyümölcsökkel, csokoládéöntettel, vagy bármilyen más feltéttel, amit szeretsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.