Belga-amerikai gofri juharsziruppal és baconnel

Belga-Amerikai Gofri Fúzió

A belga és amerikai gofri ötvözése egy különleges kulináris élményt nyújt. A belga gofri vastag, ropogós külsejével és puha belsejével tökéletes alapot ad a klasszikus amerikai ízeknek. Az egyik oldalon a juharszirupos és áfonyás verzió, a másikon a baconnel tálalt változat található, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Ha egy igazán különleges gofrit keresel, amelyben az édes és sós ízek harmonikusan találkoznak, ez a recept neked való!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
5 g Szódabikarbóna
1 csipet
50 g Olvasztott vaj
50 ml Juharszirup
100 g Friss áfonya
100 g Bacon
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.

    A tojásokat verd habosra, így könnyebb lesz a tésztát csomómentesre keverni. A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri egyenletesen süljön. Ha nem kened ki a sütőt, a gofri leragadhat.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütőtől függ, figyelj oda, hogy ne égjen meg. Ha a gofri könnyen elválik a sütőtől, akkor kész.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    A rácsra helyezés azért fontos, mert így a gofri nem ázik el a saját gőzétől, és ropogós marad.

    7

    Az egyik gofrit juharsziruppal, áfonyával és tejszínhabbal díszítjük, a másikat pedig ropogósra sült baconnel tálaljuk, hogy tökéletes belga-amerikai fúziót alkossunk.

    A gofrit tálalhatod más gyümölcsökkel, csokoládéöntettel, vagy bármilyen más feltéttel, amit szeretsz.