Ben & Jerry’s Americone Dream fagylalt tálalva

Ben & Jerry’s Americone Dream

A Ben & Jerry’s Americone Dream fagylaltot 2007-ben mutatták be, és hamarosan az egyik legnépszerűbb íz lett a márka kínálatában. A fagylalt a híres amerikai humorista, Stephen Colbert nevéhez fűződik, aki szeretett volna egy olyan ízt létrehozni, amely tökéletesen megtestesíti az amerikai édességimádatot. A karamellás, csokoládés és ropogós gofridarabokkal gazdagított fagylalt egyszerre selymes és texturált, így minden falat egy újabb élményt nyújt. Bár az eredeti verzió boltokban kapható, ez a házi változat lehetővé teszi, hogy otthon is élvezd ezt a különleges kombinációt, és akár saját ízlésed szerint variáld a hozzávalókat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
150 g Gofridarabok
100 ml Karamellszósz
100 g Étcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a tejet, mert akkor a fagylalt nem lesz olyan krémes.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a hőkiegyenlítés, ami megakadályozza, hogy a tojások rántotta állagúak legyenek. Ne hagyd ki!

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    Legyél türelmes és keverd folyamatosan, különben a krém leéghet az aljára. A kanálpróba segít eldönteni, mikor van kész: ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat, így a fagylalt simább lesz. A hűtési idő elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.

    5

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd a krémet egy tálban, és 30 percenként keverd át, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez több időt vesz igénybe, de működik.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá a durvára tört gofridarabokat és az apróra vágott étcsokoládét, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A gofrit és a csokoládét érdemes előhűteni, hogy ne olvadjanak meg azonnal a fagylaltban. A gofrit ne törd túl apróra, hogy érezhető legyen a textúrája.

    7

    Rétegezd a fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe, és közben csorgasd bele a karamellszószt, hogy márványos hatást kapjon.

    A karamellszószt is hűtsd le előtte, hogy a márványos hatás szebb legyen. Használj sós karamell szószt, hogy az ízek jobban kijöjjenek.

    8

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.

    Hagyd a fagylaltot a fagyasztó leghidegebb részén, hogy gyorsabban megfagyjon.