Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie fagylalt brownie darabokkal

Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie

A Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie fagylalt egy ikonikus amerikai kedvenc, amely az édes csokoládékrém és a gazdag brownie találkozásából született. Az ötlet, hogy puha süteményt keverjenek egy krémes fagylaltba, új szintre emelte a desszertek világát. Ez a házi verzió lehetővé teszi, hogy otthon is elkészítsd ezt a gazdag, dekadens fagylaltot. Az intenzív csokoládéalap selymes és telt, míg a brownie darabkák puha textúrája minden falatban különleges élményt nyújt. Ideális választás csokoládéimádóknak, különleges alkalmakra, születésnapokra vagy csak egy nehéz nap utáni jutalomként. Tipp: Ha extrára vágysz, tálald olvasztott csokoládéval vagy dióval megszórva – ez még jobban kihozza az ízek mélységét.

Előkészület 35 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 45 perc
1840 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín (min. 30%)
100 ml Teljes tej
150 g Étcsokoládé (min. 70%)
80 g Cukor
3 db Tojássárgája
100 g Brownie (saját készítésű vagy bolti, apró kockákra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd a tejszínt és a tejet közepes lángon, amíg gőzölögni kezd, de ne forrald fel. Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukorral. TIPP: A melegítés során folyamatosan kevergesd, hogy ne tapadjon le.

    Fontos, hogy a tejet és a tejszínt ne forrald fel, mert az befolyásolhatja a fagylalt végső állagát. A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg azok kivilágosodnak és sűrűbbek lesznek.

    2

    A tojássárgás keverékhez lassan öntsd hozzá a meleg tejes alapot, folyamatos keverés mellett, majd öntsd vissza a lábasba, és főzd addig, míg a krém besűrűsödik (82 °C-ig). TIPP: A kanál hátát be kell vonnia a krémnek.

    A tejes alapot lassan adagold a tojássárgákhoz, hogy elkerüld a tojás kicsapódását. Használj hőmérőt a pontos hőmérséklet eléréséhez, de ha nincs, a kanálpróba is jó módszer. Figyelj, hogy a krém ne forrjon, mert akkor a tojás kicsapódhat.

    3

    Vedd le a tűzről, és add hozzá az apróra tördelt étcsokoládét. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad. TIPP: A csokoládé selymes fényt és gazdag ízt ad a fagylaltnak.

    A csokoládét apróra tördeld, hogy gyorsabban olvadjon. Ha a csokoládé nehezen olvad, tedd a lábast egy pillanatra vissza a nagyon alacsony lángra, de vigyázz, hogy ne égjen meg.

    4

    Szűrd át a csokis keveréket, majd hagyd kihűlni, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára. TIPP: Fedd le folpackkal úgy, hogy érintse a felszínt, így nem bőrösödik meg.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat vagy csokoládé részecskéket, így még krémesebb lesz a fagylalt. A folpack közvetlen érintkezése a krémmel megakadályozza a bőrösödést.

    5

    A kihűlt keveréket fagylaltgépben dolgozd fel, míg krémes állagú lesz. Az utolsó 1-2 percben add hozzá az apróra vágott brownie-kockákat. TIPP: Ne keverd túl, hogy a brownie-kockák ne morzsolódjanak szét.

    A fagylaltgépet a használati utasítás szerint készítsd elő. A brownie-kat ne keverd túl sokáig, csak épp annyi ideig, hogy egyenletesen eloszoljanak a fagylaltban.

    6

    Tedd zárható edénybe, és fagyaszd további 2-3 órán át. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten állni 5 percig. TIPP: Még gazdagabbá teheted, ha tálaláskor extra brownie morzsát szórsz a tetejére.

    A zárható edény megakadályozza a fagylalt jegesedését. Ha nincs fagylaltkanalad, márts forró vízbe egy evőkanalat, és azzal adagold a fagylaltot.