Melegítsd a tejszínt és a tejet közepes lángon, amíg gőzölögni kezd, de ne forrald fel. Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukorral. TIPP: A melegítés során folyamatosan kevergesd, hogy ne tapadjon le.
Fontos, hogy a tejet és a tejszínt ne forrald fel, mert az befolyásolhatja a fagylalt végső állagát. A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg azok kivilágosodnak és sűrűbbek lesznek.
A tojássárgás keverékhez lassan öntsd hozzá a meleg tejes alapot, folyamatos keverés mellett, majd öntsd vissza a lábasba, és főzd addig, míg a krém besűrűsödik (82 °C-ig). TIPP: A kanál hátát be kell vonnia a krémnek.
A tejes alapot lassan adagold a tojássárgákhoz, hogy elkerüld a tojás kicsapódását. Használj hőmérőt a pontos hőmérséklet eléréséhez, de ha nincs, a kanálpróba is jó módszer. Figyelj, hogy a krém ne forrjon, mert akkor a tojás kicsapódhat.
Vedd le a tűzről, és add hozzá az apróra tördelt étcsokoládét. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad. TIPP: A csokoládé selymes fényt és gazdag ízt ad a fagylaltnak.
A csokoládét apróra tördeld, hogy gyorsabban olvadjon. Ha a csokoládé nehezen olvad, tedd a lábast egy pillanatra vissza a nagyon alacsony lángra, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
Szűrd át a csokis keveréket, majd hagyd kihűlni, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára. TIPP: Fedd le folpackkal úgy, hogy érintse a felszínt, így nem bőrösödik meg.
A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat vagy csokoládé részecskéket, így még krémesebb lesz a fagylalt. A folpack közvetlen érintkezése a krémmel megakadályozza a bőrösödést.
A kihűlt keveréket fagylaltgépben dolgozd fel, míg krémes állagú lesz. Az utolsó 1-2 percben add hozzá az apróra vágott brownie-kockákat. TIPP: Ne keverd túl, hogy a brownie-kockák ne morzsolódjanak szét.
A fagylaltgépet a használati utasítás szerint készítsd elő. A brownie-kat ne keverd túl sokáig, csak épp annyi ideig, hogy egyenletesen eloszoljanak a fagylaltban.
Tedd zárható edénybe, és fagyaszd további 2-3 órán át. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten állni 5 percig. TIPP: Még gazdagabbá teheted, ha tálaláskor extra brownie morzsát szórsz a tetejére.
A zárható edény megakadályozza a fagylalt jegesedését. Ha nincs fagylaltkanalad, márts forró vízbe egy evőkanalat, és azzal adagold a fagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.