Ben & Jerry’s Netflix & Chill’d fagylalt tálalva

Ben & Jerry’s Netflix & Chill’d

A Ben & Jerry’s Netflix & Chill’d egy egyedülálló fagylaltíz, amely 2020-ban debütált, és azóta a rajongók egyik kedvencévé vált. A mogyoróvajas alap, a ropogós sós perecdarabok és az édes csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így minden falat egy új élményt nyújt. A Netflix együttműködésével készült íz a tökéletes nassolnivaló egy hosszú filmezéshez vagy sorozatnézéshez. Bár az eredeti változat boltokban kapható, ez a házi recept lehetővé teszi, hogy otthon is élvezd ezt az egyedülálló kombinációt, és saját ízlésed szerint variáld az összetevőket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
100 g Mogyoróvaj
100 g Sós perecdarabok
100 g Csokoládédarabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    A lassú tűz segít elkerülni, hogy a tej leégjen. A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    A temperálás nagyon fontos, hogy a tojások ne főjenek meg a forró tejes keveréktől. Keverd folyamatosan, hogy egyenletesen melegedjenek.

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    Vigyázz, hogy ne forrald fel a krémet, mert akkor összeugrik. A kanálpróba a legjobb módszer a sűrűség ellenőrzésére.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd keverd hozzá a mogyoróvajat, amíg teljesen feloldódik. Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges darabokat, így a fagylalt simább lesz. A mogyoróvajat alaposan keverd el a krémben, hogy ne maradjanak csomók. A hűtés elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez.

    5

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Mindenképpen kövesd a fagylaltgéped használati útmutatóját a legjobb eredmény érdekében.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá az apróra tört sós perecet és a csokoládédarabokat, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A sós perecet és a csokoládédarabokat egyenletesen szórd a fagylaltba, hogy mindenhol legyen belőle. A sós és édes ízek kontrasztja teszi különlegessé ezt a fagylaltot.

    7

    Öntsd a fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe, és tedd a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.

    A légmentesen zárható edény megakadályozza, hogy a fagylalt megfagyjon és jégkristályok képződjenek benne. Ez az idő segít a fagylaltnak a tökéletes állag elérésében. Ha van rá lehetőséged, használj fém edényt, mert az jobban tartja a hideget.