Salted Caramel Brownie fagylalt karamell szósszal és brownie darabokkal tálalva

Ben & Jerry’s Salted Caramel Brownie

A Ben & Jerry’s Salted Caramel Brownie fagylalt egy tökéletes példa arra, hogyan tud egy egyszerű desszert összehozni különböző ízvilágokat: az édes karamell, a tengeri só karakteressége, és a puha, csokoládés brownie találkozása igazi ízorgia. Eredetileg a 2010-es évek elején mutatták be, és azóta is népszerű a gazdag ízvilágot kedvelők körében. A sós karamell ötlete a francia Bretagne régiójából származik, ahol a tengeri sót előszeretettel kombinálják édességekkel. Ezt a hagyományt ültette át a Ben & Jerry’s a fagylalt világába. Tipp: ha saját karamell szószt készítenél, használj kristálycukrot, vajat és tejszínt – de figyelj, hogy ne égesd meg a cukrot. Ez a desszert remek választás ünnepi alkalmakra, baráti vacsorákhoz vagy akár egy nehéz nap végére jutalomként. Ahogy a karamell megolvad a szádban, és a brownie darabok lágyan elolvadnak a hideg fagylaltban, garantált a boldogság minden kanálban.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
250 ml Tej
130 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
120 ml Karamell szósz
1 tk. Tengeri só
150 g Brownie darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brownie darabokat vágd kis falatnyi méretűre, hogy minden kanálba kerüljön belőlük, de ne legyenek túl nagyok, hogy megőrizzék az állagukat a fagylaltban. Tipp: a házi brownie kicsit szilárdabb állagú legyen, így jobban bírja a fagyasztást.

    A brownie-t érdemes egy nappal korábban megsütni, hogy legyen ideje teljesen kihűlni és megszilárdulni. Így könnyebb lesz vágni és nem fog szétesni a fagylaltban.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, tejet, cukrot és vaníliakivonatot. Add hozzá a tengeri sót is, majd keverd habverővel, amíg a cukor feloldódik. A só egyensúlyba hozza a karamell édességét, így ne hagyd ki!

    A tengeri só helyett használhatsz himalájai sót is, de a lényeg, hogy valamilyen durvább szemcséjű sót használj, ami jobban kiemeli a karamell ízét.

    3

    Ha fagylaltgéped van, öntsd bele a keveréket és kövesd a használati utasítást. Ha nincs, öntsd a masszát egy fém tálba, és fagyaszd le. 30 percenként keverd át habverővel vagy spatulával, hogy krémes maradjon – ezt legalább 4-5 alkalommal ismételd meg.

    A fém tálat fedd le folpackkal, hogy ne képződjenek jégkristályok a tetején. A keverés során a tál oldaláról is kapard le a megfagyott részeket.

    4

    Amikor a fagylalt már félig megdermedt, óvatosan keverd bele a brownie darabokat. Ezután kanalazd bele a karamell szószt rétegesen, hogy minden részében jelen legyen. Tipp: ne keverd túl sokáig, így megmarad a márványos hatás!

    A karamell szószt előzőleg hűtsd le a hűtőszekrényben, hogy ne olvadjon meg a fagylalt. A rétegezés során ne spórolj a szósszal, hogy minden kanálba jusson belőle.

    5

    Fagyaszd további 2-3 óráig, amíg teljesen megszilárdul. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten, így könnyebben adagolható lesz, és a karamell is krémesebben olvad a kanálon.

    Ha a fagylaltot hosszabb ideig tárolod a fagyasztóban, akkor tálalás előtt vedd ki kb. 15-20 perccel, hogy könnyen kanalazható legyen.