A brownie darabokat vágd kis falatnyi méretűre, hogy minden kanálba kerüljön belőlük, de ne legyenek túl nagyok, hogy megőrizzék az állagukat a fagylaltban. Tipp: a házi brownie kicsit szilárdabb állagú legyen, így jobban bírja a fagyasztást.
A brownie-t érdemes egy nappal korábban megsütni, hogy legyen ideje teljesen kihűlni és megszilárdulni. Így könnyebb lesz vágni és nem fog szétesni a fagylaltban.
Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, tejet, cukrot és vaníliakivonatot. Add hozzá a tengeri sót is, majd keverd habverővel, amíg a cukor feloldódik. A só egyensúlyba hozza a karamell édességét, így ne hagyd ki!
A tengeri só helyett használhatsz himalájai sót is, de a lényeg, hogy valamilyen durvább szemcséjű sót használj, ami jobban kiemeli a karamell ízét.
Ha fagylaltgéped van, öntsd bele a keveréket és kövesd a használati utasítást. Ha nincs, öntsd a masszát egy fém tálba, és fagyaszd le. 30 percenként keverd át habverővel vagy spatulával, hogy krémes maradjon – ezt legalább 4-5 alkalommal ismételd meg.
A fém tálat fedd le folpackkal, hogy ne képződjenek jégkristályok a tetején. A keverés során a tál oldaláról is kapard le a megfagyott részeket.
Amikor a fagylalt már félig megdermedt, óvatosan keverd bele a brownie darabokat. Ezután kanalazd bele a karamell szószt rétegesen, hogy minden részében jelen legyen. Tipp: ne keverd túl sokáig, így megmarad a márványos hatás!
A karamell szószt előzőleg hűtsd le a hűtőszekrényben, hogy ne olvadjon meg a fagylalt. A rétegezés során ne spórolj a szósszal, hogy minden kanálba jusson belőle.
Fagyaszd további 2-3 óráig, amíg teljesen megszilárdul. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten, így könnyebben adagolható lesz, és a karamell is krémesebben olvad a kanálon.
Ha a fagylaltot hosszabb ideig tárolod a fagyasztóban, akkor tálalás előtt vedd ki kb. 15-20 perccel, hogy könnyen kanalazható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.