Bergamott fagylalt tálalva

Bergamott fagylalt

A bergamott fagylalt egy igazán különleges és frissítő nyári desszert, amely a ritka és aromás bergamott citrusból készül. A bergamottot leginkább az Earl Grey tea ízesítésére használják, de kevesen tudják, hogy kiválóan alkalmas desszertekhez is. Ez az egyedi, enyhén fanyar és virágos illatú gyümölcs fantasztikusan harmonizál a fagylalt selymes textúrájával. Ha még egyedibb ízélményre vágysz, próbáld meg egy kevés mézzel vagy levendulával kiegészíteni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Friss bergamott
250 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
10 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bergamottokat alaposan mosd meg, reszeld le a héjukat, majd facsard ki a levüket. Ügyelj arra, hogy a fehér héjrészt ne reszeld le, mert keserű lehet.

    A bergamott héját óvatosan reszeld, csak a színes részt, mert a fehér alatta keserűvé teheti a fagylaltot.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a bergamott levét és reszelt héját a citromlével és a vanília kivonattal. Ez kiemeli a gyümölcs citrusos aromáját.

    A citromlé segít kiegyensúlyozni a bergamott édességét és fokozza az ízét.

    3

    Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne verd túl keményre, csak közepesen lágy állagot érj el.

    A túl keményre vert tejszín rontja a fagylalt állagát. A lágy hab megfelelő.

    4

    Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel és a porcukorral, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.

    A kondenzált tej édességet és krémes állagot ad a fagylaltnak.

    5

    Add hozzá a bergamottos keveréket a tejszínes alaphoz, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.

    A bergamottos keveréket óvatosan forgasd a tejszínes alapba, hogy a tejszín ne essen össze.

    6

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok képződését a fagylaltban.

    7

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    A szobahőmérsékleten való pihentetés után a fagylalt könnyebben kanalazható és az ízei is jobban érvényesülnek.