Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a joghurtot, a fűszeres köményt, a szezámmagot és a sót. A tavaszi hagymát apróra vágd, a friss koriandert és a chilit is finomra aprítva add hozzá.
A tavaszi hagyma és a koriander friss íze kiválóan illik a besan theplahoz, és extra aromát ad neki.
Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és fokozatosan adagold a vizet, amíg egy sima tésztát kapsz. Gyúrd a tésztát 5-7 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kis extra lisztet. Ha túl száraz, egy kevés vizet adj hozzá, hogy könnyebben dolgozható legyen.
Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.
A pihenő idő lehetővé teszi, hogy a tészta könnyebben formálható legyen, és az ízek is jobban összeérjenek.
A pihentetett tésztát oszd 8 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis golyókat. Nyújtsd ki őket lapos, kerek formákra.
Ne nyújtsd túl vékonyra a theplát, hogy a tészta ne szakadjon el sütés közben.
Egy serpenyőben, közepes lángon, hevítsd fel az olívaolajat. Süsd meg a theplákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A theplát akkor fordítsd meg, amikor az egyik oldal már szép aranybarna. Ne süsd túl, hogy megőrizzük a puha belsőt.
Miután elkészült, tálald melegen. Fogyaszthatod joghurttal vagy egy friss salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.