Besan thepla, friss korianderrel és chilivel tálalva, ropogós és ínycsiklandó

Besan thepla

A besan thepla egy tradicionális indiai étel, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A csicseriborsó liszt gazdag fehérjében és tápanyagokban, míg a fűszerek, mint a kömény és a koriander, igazán különleges ízt adnak neki. Az étel könnyen variálható, különböző zöldségekkel és fűszerekkel. A thepla egy tápláló, egészséges étel, amelyet sok indiai család a napi étkezések részének tekint.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
50 g Tökmag
100 g Joghurt
1 tk. Friss koriander
1 db Friss zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszeres kömény
1 tk. Szezámmag
1 szál Tavaszi hagyma
1 csipet
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a joghurtot, a fűszeres köményt, a szezámmagot és a sót. A tavaszi hagymát apróra vágd, a friss koriandert és a chilit is finomra aprítva add hozzá.

    A tavaszi hagyma és a koriander friss íze kiválóan illik a besan theplahoz, és extra aromát ad neki.

    2

    Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és fokozatosan adagold a vizet, amíg egy sima tésztát kapsz. Gyúrd a tésztát 5-7 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kis extra lisztet. Ha túl száraz, egy kevés vizet adj hozzá, hogy könnyebben dolgozható legyen.

    3

    Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni 15-20 percig, hogy a fűszerek összeérjenek.

    A pihenő idő lehetővé teszi, hogy a tészta könnyebben formálható legyen, és az ízek is jobban összeérjenek.

    4

    A pihentetett tésztát oszd 8 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis golyókat. Nyújtsd ki őket lapos, kerek formákra.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a theplát, hogy a tészta ne szakadjon el sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben, közepes lángon, hevítsd fel az olívaolajat. Süsd meg a theplákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A theplát akkor fordítsd meg, amikor az egyik oldal már szép aranybarna. Ne süsd túl, hogy megőrizzük a puha belsőt.

    6

    Miután elkészült, tálald melegen. Fogyaszthatod joghurttal vagy egy friss salátával.