Bharwa bhindi, töltött okra, fűszeres töltelékkel és korianderrel tálalva

Bharwa bhindi (töltött okra)

A bharwa bhindi egy tradicionális indiai étel, amelyet töltött okrából készítenek. Az okra, más néven bhindi, egy népszerű zöldség az indiai konyhában, és sokféle módon készíthető. A bharwa bhindi különlegessége, hogy gazdag fűszeres tölteléket kap, amelynek alapja a curry por, a fokhagyma és a gyömbér. Az étel könnyen elkészíthető, és remekül illik köretként egyéb indiai étkezésekhez, vagy akár önálló étkezésként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Okra (bhindi)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Curry por
1 darab Fahéj
0.5 tk. Csili por
2 ek. Sült kókuszreszelék
1 csipet Tengeri só
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az okrákat mosd meg alaposan, és vágd le a végeiket. Készíts egy kis vágást a közepükön, hogy tudj tölteni beléjük.

    Ügyelj arra, hogy az okra ne sérüljön meg, különben a töltelék kiömlik.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, fahéjat.

    A gyömbért és fokhagymát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, így nem keseredik el.

    3

    Amikor a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá a curry port, csili port és sült kókuszreszeléket. Keverd jól össze.

    A kókuszreszelék segít gazdagítani a töltelék ízét és textúráját.

    4

    Tedd a tölteléket egy tálba, és hagyd kihűlni, majd óvatosan töltsd meg vele az okrákat.

    A tölteléket óvatosan nyomd bele, hogy ne sértsd meg a héjat.

    5

    Miután megtöltötted az okrákat, egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg őket minden oldalról 5-7 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A pirítás során figyelj arra, hogy ne égjenek meg az okrák, mivel könnyen túlsülhetnek.

    6

    Tálald a kész bharwa bhindit friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és íze még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.