Az okrákat mosd meg alaposan, és vágd le a végeiket. Készíts egy kis vágást a közepükön, hogy tudj tölteni beléjük.
Ügyelj arra, hogy az okra ne sérüljön meg, különben a töltelék kiömlik.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, fahéjat.
A gyömbért és fokhagymát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, így nem keseredik el.
Amikor a hagyma üvegesedni kezd, add hozzá a curry port, csili port és sült kókuszreszeléket. Keverd jól össze.
A kókuszreszelék segít gazdagítani a töltelék ízét és textúráját.
Tedd a tölteléket egy tálba, és hagyd kihűlni, majd óvatosan töltsd meg vele az okrákat.
A tölteléket óvatosan nyomd bele, hogy ne sértsd meg a héjat.
Miután megtöltötted az okrákat, egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg őket minden oldalról 5-7 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A pirítás során figyelj arra, hogy ne égjenek meg az okrák, mivel könnyen túlsülhetnek.
Tálald a kész bharwa bhindit friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és íze még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.