Bharwa tinda, indiai töltött alma tök, friss korianderrel

Bharwa tinda (töltött alma tök)

A bharwa tinda egy klasszikus indiai étel, amely a tököt töltelékkel tölti meg, majd lassan főzi meg. Az étel színes és gazdag ízeket kínál a különböző fűszerekkel és az alapanyagok finom kombinációjával. A tinda (alma tök) a fő összetevő, és az indiai fűszeres keverékek különleges ízélményt adnak, amely tökéletes köret vagy főétel lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tinda (alma tök)
2 db Zöld chili
1 ek. Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Haldi (kurkuma)
1 tk. Cilantro por
1 tk. Fűszeres garam masala
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
1 csipet Cukor
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tinda (alma tök) tetejét vágd le, és vájd ki a belsejét egy kanállal. A tök húsát tedd félre.

    A tök belsejét nagyon óvatosan vájd ki, hogy a héja ne sérüljön, mivel ebbe kell majd a tölteléket rakni.

    2

    A tök húsát vágd apró darabokra, és tedd félre. A zöld chilit és a fokhagymát apróra vágd, a vöröshagymát pedig finomra szeleteld.

    Ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a chili mennyiségét, és inkább használj enyhébb paprikát.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát és zöld chilit, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagymákat nem szabad túl pirítani, mert a keserűség átmehet az ételbe.

    4

    Add hozzá a tinda húsát, köményt, haldit, koriander port, fűszeres garam masalát, sót és cukrot, majd keverd össze.

    A fűszereket alacsony hőmérsékleten pirítva add hozzá, hogy az ízek jobban kioldódjanak.

    5

    Párold az egészet 5-7 percig, amíg a tinda hús megpuhul, majd facsard bele a friss citromlevet.

    A citromlé frissíti az ízeket, és segít a fűszerek harmonizálásában.

    6

    A tölteléket óvatosan töltsd bele a kivájt tinda darabokba, és rendezd őket egy serpenyőben.

    Ne tömd túl a tököt, mert a töltelék főzés közben megduzzad.

    7

    Fedjük le, és párold a töltött tinda darabokat alacsony hőmérsékleten kb. 10-15 percig, amíg a tök teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a töltelék ne égjen meg.

    8

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    Friss koriander ad egy kellemes frissességet és színt az ételhez.