A paradicsomokat mosd meg, és vágd le a tetejüket, majd óvatosan kanalazd ki a belsejüket, hogy egy üreges formát kapj.
A belső részt ne dobd ki, mivel később felhasználhatod egy szószhoz vagy leveshez.
A krumplit főzd meg, hámozd meg és pürésítsd.
A krumpli legyen puha, hogy könnyen pürésíthető legyen, de ne legyen túl pépes.
A fokhagymát és a zöld chiliket finomra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatosak nem lesznek.
A zöld chili mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod, ha kevesebb csípősséget szeretnél.
Add hozzá a pürésített krumplit, garam masalát, köménymagot, curry port és sót. Keverd jól össze, majd forrald egy-két percig.
A fűszereket mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy jobban előjöjjenek az ízek.
A krumplis keveréket töltsd vissza a paradicsomokba.
Ügyelj arra, hogy a töltelék legyen egyenletesen elosztva, hogy minden falat egyenletesen ízesített legyen.
A töltött paradicsomokat helyezd egy tűzálló tálba, majd egy-egy evőkanál olívaolajat önts rájuk, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.
A sütés végén a paradicsomokat szép aranybarnára süsd, hogy finom karamellizált ízt kapjanak.
Tálald friss korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.