Bharwa tomato, töltött paradicsom, friss korianderrel tálalva

Bharwa tomato (töltött paradicsom)

A Bharwa tomato egy népszerű indiai étel, amelyben a paradicsomokat fűszeres krumplival töltik, majd sütőben készítik el. Az étel gazdag ízvilággal rendelkezik, köszönhetően az egyedülálló fűszereknek, mint a garam masala és a kömény. A töltött paradicsomok ideálisak vegán étkezésekhez, mivel egyszerűen elkészíthetők és rendkívül ízletesek. A friss korianderrel való díszítés pedig egy különleges frissességet ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Érett paradicsom
2 db Aloo (krumpli)
2 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Köménymag
2 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
1 tk. Curry por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, és vágd le a tetejüket, majd óvatosan kanalazd ki a belsejüket, hogy egy üreges formát kapj.

    A belső részt ne dobd ki, mivel később felhasználhatod egy szószhoz vagy leveshez.

    2

    A krumplit főzd meg, hámozd meg és pürésítsd.

    A krumpli legyen puha, hogy könnyen pürésíthető legyen, de ne legyen túl pépes.

    3

    A fokhagymát és a zöld chiliket finomra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatosak nem lesznek.

    A zöld chili mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod, ha kevesebb csípősséget szeretnél.

    4

    Add hozzá a pürésített krumplit, garam masalát, köménymagot, curry port és sót. Keverd jól össze, majd forrald egy-két percig.

    A fűszereket mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy jobban előjöjjenek az ízek.

    5

    A krumplis keveréket töltsd vissza a paradicsomokba.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék legyen egyenletesen elosztva, hogy minden falat egyenletesen ízesített legyen.

    6

    A töltött paradicsomokat helyezd egy tűzálló tálba, majd egy-egy evőkanál olívaolajat önts rájuk, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.

    A sütés végén a paradicsomokat szép aranybarnára süsd, hogy finom karamellizált ízt kapjanak.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve.