A sárgarépát tisztítsd meg, és vágd apró darabokra. A csicseriborsót és a babot is előző nap áztasd be, hogy megpuhuljanak.
Ha nincs időd előző nap áztatni, használhatsz konzerv csicseriborsót és babot.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért hámozd meg és reszeld le. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a gheet, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért.
A gyömbér adja a bhuna khichuri egyedi, fűszeres ízét, így érdemes frisset használni.
Add hozzá a török csicseriborsót, babot és sárgarépát, majd főzd őket 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhulnak.
Az áztatott bab és csicseriborsó gyorsan megpuhul, ha nem áztattad előzőleg, akkor hosszabb főzési időre lehet szükség.
Tedd hozzá a rizst és keverd jól össze, hogy minden szem bevonódjon a fűszeres keverékben. Önts hozzá 500 ml vizet és sót, majd főzd, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.
A rizs főzésekor fontos, hogy ne keverd túl gyakran, hogy a rizs szemek ne törjenek.
Amikor a rizs kész, tálald a bhuna khichurit friss korianderrel megszórva, hogy frissességet adjon az ételnek.
A koriander frissessége és citrusos íze remekül kiegészíti a fűszeres rizst és a zöldségeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.