Bhuna khichuri sárgarépával, korianderrel megszórva

Bhuna Khichuri sárgabarikával

A bhuna khichuri egy hagyományos indiai étel, amely a rizs és hüvelyesek kombinációjával készül. Az étel fűszeres és ínycsiklandó, és gyakran tálalják vegetáriánus fogásként, de húsos változata is létezik. A khichuri története évezredekre nyúlik vissza, és az indiai konyha alapvető eleme. A bhuna khichuri elkészítésekor a rizst és a hüvelyeseket fűszeres ghee-ben pirítják, majd vízben főzik, hogy ínycsiklandó és gazdag állagot kapjanak. A sárgarépa és friss koriander pedig a frissességet és a színt adja az ételnek, így minden falat egy igazi ízbombát jelent.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
2 db Sárgarépa
100 g Török csicseriborsó
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
100 g Szárított bab
2 ek. Ghee
1 ek. Fűszerkeverék
1 csipet
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát tisztítsd meg, és vágd apró darabokra. A csicseriborsót és a babot is előző nap áztasd be, hogy megpuhuljanak.

    Ha nincs időd előző nap áztatni, használhatsz konzerv csicseriborsót és babot.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért hámozd meg és reszeld le. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a gheet, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    A gyömbér adja a bhuna khichuri egyedi, fűszeres ízét, így érdemes frisset használni.

    3

    Add hozzá a török csicseriborsót, babot és sárgarépát, majd főzd őket 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhulnak.

    Az áztatott bab és csicseriborsó gyorsan megpuhul, ha nem áztattad előzőleg, akkor hosszabb főzési időre lehet szükség.

    4

    Tedd hozzá a rizst és keverd jól össze, hogy minden szem bevonódjon a fűszeres keverékben. Önts hozzá 500 ml vizet és sót, majd főzd, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.

    A rizs főzésekor fontos, hogy ne keverd túl gyakran, hogy a rizs szemek ne törjenek.

    5

    Amikor a rizs kész, tálald a bhuna khichurit friss korianderrel megszórva, hogy frissességet adjon az ételnek.

    A koriander frissessége és citrusos íze remekül kiegészíti a fűszeres rizst és a zöldségeket.