Bicol Express papayával tálalva, gazdag kókusztejjel és csípős paprikával

Bicol Express papayával

A Bicol Express a Fülöp-szigeteki konyha egyik legismertebb ételének számít, amelyet kókusztejjel és csípős paprikával készítenek. A papaya a hagyományos receptben új csavart ad, és egy frissítő édes-savanyú ízt biztosít. Az étel különleges ízvilágát a halpaste adja, amely fűszeressé és gazdaggá teszi a levest. Ez a fogás a Fülöp-szigeteki kultúra fontos része, és tökéletes választás egy különleges étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús (filé)
1 db Zöld papaya
400 ml Kókusztej
2 db Csípős paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Halpaste (bagoong)
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd meg és borsold meg.

    A csirkehús ne legyen túl vastag, hogy gyorsan megfőjön a szószban.

    2

    A zöld papayát hámozd meg és vágd csíkokra vagy kockákra.

    A papaya friss és érett legyen, hogy a tál ne legyen túl kemény vagy túl édes.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat, így figyelj rá, hogy csak aranybarnára piruljon.

    4

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús mindkét oldala szép barna színt kap.

    A hús pirításakor ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen egyenletesen megpiruljon.

    5

    Tedd hozzá a papayát, és keverd össze a hússal. Főzd 3-5 percig.

    A papaya gyorsan megpuhul, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd add hozzá a csípős paprikát és a halpaste-t (bagoong). Keverd össze és főzd tovább 10-15 percig.

    A halpaste a titkos összetevő, ami igazán kiemeli az ízeket, de ha nem szereted, használhatsz másféle fűszerkeveréket is.

    7

    Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. A szósznak krémesnek kell lennie.

    A kókusztej ízesítése fontos, próbáld ki, hogy egy kis lime-lal is frissítheted.

    8

    Tálald melegen, friss rizzsel vagy sült kenyérrel.

    A Bicol Express hagyományosan rizzsel tálalva a legfinomabb, de kenyérrel is jól illik.