A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd meg és borsold meg.
A csirkehús ne legyen túl vastag, hogy gyorsan megfőjön a szószban.
A zöld papayát hámozd meg és vágd csíkokra vagy kockákra.
A papaya friss és érett legyen, hogy a tál ne legyen túl kemény vagy túl édes.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat, így figyelj rá, hogy csak aranybarnára piruljon.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús mindkét oldala szép barna színt kap.
A hús pirításakor ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen egyenletesen megpiruljon.
Tedd hozzá a papayát, és keverd össze a hússal. Főzd 3-5 percig.
A papaya gyorsan megpuhul, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd add hozzá a csípős paprikát és a halpaste-t (bagoong). Keverd össze és főzd tovább 10-15 percig.
A halpaste a titkos összetevő, ami igazán kiemeli az ízeket, de ha nem szereted, használhatsz másféle fűszerkeveréket is.
Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. A szósznak krémesnek kell lennie.
A kókusztej ízesítése fontos, próbáld ki, hogy egy kis lime-lal is frissítheted.
Tálald melegen, friss rizzsel vagy sült kenyérrel.
A Bicol Express hagyományosan rizzsel tálalva a legfinomabb, de kenyérrel is jól illik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.