Bio marhahĂșsos hamburger friss hozzĂĄvalĂłkkal

Bio MarhahĂșsos Hamburger

A bio marhahĂșsos hamburger egy egĂ©szsĂ©ges alternatĂ­vĂĄja a hagyomĂĄnyos hamburgereknek, amely kizĂĄrĂłlag termĂ©szetes, organikus alapanyagokbĂłl kĂ©szĂŒl. Az utĂłbbi Ă©vekben egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄltak a bio termĂ©kek, mivel kevesebb vegyszert Ă©s mestersĂ©ges adalĂ©kanyagot tartalmaznak, Ă­gy egĂ©szsĂ©gesebb Ă©s Ă­zletesebb Ă©telek kĂ©szĂ­thetƑk belƑlĂŒk. Ez a recept nemcsak finom, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs mindazok szĂĄmĂĄra, akik odafigyelnek az Ă©tkezĂ©sĂŒkre, de nem akarnak lemondani a hamburgerek Ă©lvezetĂ©rƑl!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
790 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Bio marhahĂșs (darĂĄlt)
⭕ 4 db Teljes kiƑrlĂ©sƱ hamburgerzsemle
⭕ 4 szelet Bio cheddar sajt
⭕ 20 g Bio vaj
⭕ 4 levĂ©l Bio salĂĄta (rĂłmai vagy jĂ©gsalĂĄta)
⭕ 1 db Bio paradicsom
⭕ 1 db Bio lilahagyma
⭕ 2 db Bio savanyĂș uborka
⭕ 4 ek. Bio majonĂ©z
⭕ 2 tk. Bio dijoni mustár
⭕ 4 ek. Bio ketchup
⭕ 1 tk. Himalája só
⭕ 1 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 2 ek. Bio olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt bio marhahĂșst Ă­zesĂ­tsd HimalĂĄja sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal, majd oszd nĂ©gy egyenlƑ rĂ©szre, Ă©s formĂĄzz belƑlĂŒk kb. 2 cm vastag hĂșspogĂĄcsĂĄkat. Tipp: Ne nyomkodd tĂșl sokat a hĂșst, hogy szaftos maradjon!

    A hĂșspogĂĄcsĂĄk formĂĄzĂĄsakor hasznĂĄlj egy hamburgerformĂĄzĂłt, hogy egyenletes mĂ©retƱek legyenek.

    2

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt vagy grillt közepesen magas hƑfokon. Kend meg a hĂșspogĂĄcsĂĄkat egy kevĂ©s bio olĂ­vaolajjal, majd sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat kb. 3-4 percig, amĂ­g szĂ©p kĂ©rget kapnak.

    A serpenyƑ vagy grill hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t ellenƑrizd Ășgy, hogy egy csepp vizet dobsz rĂĄ. Ha sisteregve elpĂĄrolog, akkor elĂ©g forrĂł.

    3

    A sĂŒtĂ©s utolsĂł percĂ©ben helyezz egy szelet bio cheddart minden hĂșspogĂĄcsĂĄra, Ă©s fedd le a serpenyƑt, hogy a sajt rĂĄolvadjon.

    Ha nincs fedƑd, egy hƑálló tálat is használhatsz a sajt olvasztásához.

    4

    Közben vĂĄgd fĂ©lbe a teljes kiƑrlĂ©sƱ hamburgerzsemlĂ©ket, Ă©s pirĂ­tsd meg Ƒket egy szĂĄraz serpenyƑben vagy egy kevĂ©s bio vajjal megkenve, amĂ­g aranybarna lesz a belsejĂŒk.

    A zsemlĂ©k pirĂ­tĂĄsakor figyelj, hogy ne Ă©gjenek meg. Alacsonyabb hƑfokon tovĂĄbb pirĂ­tva ropogĂłsabbak lesznek.

    5

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a zöldsĂ©geket: a bio paradicsomot Ă©s a bio lilahagymĂĄt vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra, a bio savanyĂș uborkĂĄt szeleteld fel.

    A lilahagyma csĂ­pƑssĂ©gĂ©t csökkentheted, ha szeletelĂ©s utĂĄn hideg vĂ­zbe ĂĄztatod pĂĄr percre.

    6

    Keverd össze a bio majonĂ©zt, a bio dijoni mustĂĄrt Ă©s a bio ketchupot egy tĂĄlban, majd kend meg vele a pirĂ­tott zsemlĂ©k belsƑ oldalĂĄt.

    KĂ©szĂ­thetsz sajĂĄt majonĂ©zt is, ha van rĂĄ idƑd, sokkal finomabb lesz!

    7

    Rakd össze a hamburgert: az alsĂł zsemlefĂ©lre tegyĂ©l bio salĂĄtalevelet, majd jöhet a sajtos hĂșspogĂĄcsa, a bio paradicsom, a bio lilahagyma Ă©s a bio uborka. ZĂĄrd le a felsƑ zsemlefĂ©llel.

    A salĂĄtalevelet Ă©rdemes megszĂĄrĂ­tani, mielƑtt a zsemlĂ©be teszed, hogy ne ĂĄztassa el a zsemlĂ©t.

    8

    Azonnal tĂĄlald, lehetƑleg sĂŒlt Ă©desburgonyĂĄval vagy friss salĂĄtĂĄval. Tipp: Ha mĂ©g szaftosabb hamburgert szeretnĂ©l, egy kis extra bio vajat is adhatsz a hĂșs sĂŒtĂ©sekor.

    A hamburgert egy fogpiszkålóval is rögzítheted, hogy ne essen szét evés közben.