A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.
A zöldségek és fokhagyma aprítása segít, hogy a leves gyorsan átfőjön, és az ízek jól kioldódjanak.
Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.
A fokhagymát pirítás közben figyeld, mert ha túl sokáig pirítod, keserűvé válhat.
Hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket (római kömény, só, bors), majd alaposan elkeverem. 1-2 percig pirítom, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A paradicsom savanykás íze kiemeli a bisque gazdag ízvilágát.
Öntöm az alaplevet és főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek jól megpuhuljanak.
Ha a bisque túl sűrű lenne, adj hozzá még alaplevet vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Hozzáadom a tejszínt, majd botmixerrel pürésítem a levest, hogy sima és krémes állagú legyen.
A pürésítés után szűrőn is átpasszírozhatod a levest, hogy még simább textúrát kapjunk.
Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra főtt zöldséggel.
Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy egy csepp citromlével is csodás ízhatást adhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.