Bisque fokhagymával, gazdag tejszínes leves

Bisque fokhagymával

A bisque egy klasszikus francia leves, amelyet különféle tenger gyümölcseivel, de fokhagymával és zöldségekkel is elkészítenek. A bisque fokhagymával egy könnyed, mégis gazdag étel, amely tejszínnel készül, hogy krémes textúrát kapjunk. A fokhagyma íze kiemelkedő szerepet játszik, és tökéletesen illik a zöldségekhez, valamint a fűszerekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
5 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Zöldbab
1 l Alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A zöldségek és fokhagyma aprítása segít, hogy a leves gyorsan átfőjön, és az ízek jól kioldódjanak.

    2

    Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    A fokhagymát pirítás közben figyeld, mert ha túl sokáig pirítod, keserűvé válhat.

    3

    Hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket (római kömény, só, bors), majd alaposan elkeverem. 1-2 percig pirítom, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A paradicsom savanykás íze kiemeli a bisque gazdag ízvilágát.

    4

    Öntöm az alaplevet és főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek jól megpuhuljanak.

    Ha a bisque túl sűrű lenne, adj hozzá még alaplevet vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Hozzáadom a tejszínt, majd botmixerrel pürésítem a levest, hogy sima és krémes állagú legyen.

    A pürésítés után szűrőn is átpasszírozhatod a levest, hogy még simább textúrát kapjunk.

    6

    Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra főtt zöldséggel.

    Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy egy csepp citromlével is csodás ízhatást adhat.