A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.
A zöldségeket apróra vágva könnyebben főnek át, és gyorsabb lesz a bisque elkészítése.
Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.
A zöldségek pirítása gazdagítja a bisque ízét, és elősegíti, hogy a fűszerek jobban kifejlődjenek.
Hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket (római kömény, chili por, só, bors), majd alaposan elkeverem. 1-2 percig pirítom, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A paradicsom hozzáadásával egy kis savanykás ízt is belevihetünk a levesbe, amely frissít.
Öntöm az alaplevet és főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek jól megpuhuljanak.
Ha a bisque túl sűrű lenne, adj hozzá még alaplevet vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Hozzáadom a tejszínt, majd botmixerrel pürésítem a levest, hogy sima és krémes állagú legyen.
A pürésítés után érdemes szűrőn átnyomni a levest, hogy még simább textúrát kapjunk.
Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra főtt zöldséggel.
Tálaláskor friss petrezselyemmel is díszítheted, hogy színt és ízt adj a leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.