A paradicsomokat forró vízben blansírozd, majd hámozd meg és vágd apróra.
A paradicsom hámozása könnyebben megy, ha először egy keresztet vágsz a bőrére, majd pár másodpercre forró vízbe mártod.
A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, majd olívaolajon dinszteld őket egy nagyobb lábasban.
A hagymát alacsony hőmérsékleten dinszteld, hogy ne égjen meg, hanem lágy és édes legyen.
Add hozzá a felaprított paradicsomot a hagymához, és pirítsd őket 5-10 percig.
A paradicsomot hagyd egy kicsit karamellizálódni, hogy az íze még gazdagabbá váljon.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, sót, borsot, és cukrot, majd főzd a levest 20 percig.
A cukor segít kiemelni a paradicsom természetes édességét, de ne használd túl sokat.
Amikor a leves elkészült, használd a botmixert, hogy sima, krémes állagot kapj.
Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is, de mindig figyelj, hogy a leves lehűljön, mielőtt pürésíted.
Add hozzá a tejszínt és a friss bazsalikomot, és hagyd még egyet forrni.
A tejszín simává és gazdaggá teszi a levest, a bazsalikom pedig friss, illatos ízt ad neki.
Tálald a bisque-t forrón, esetleg egy kis friss kenyérrel.
Friss, ropogós kenyérrel a bisque tökéletes étkezést kínál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.