Krémes paradicsomos bisque friss bazsalikommal

Bisque paradicsommal

A bisque egy francia eredetű, krémes, gazdag leves, amely gyakran tenger gyümölcseivel készül, de a paradicsomos változat különleges ízt ad a hagyományos receptnek. Az étel a gazdag, krémes állagáról és az ízek összeéréséről ismert, amelyeket a friss hozzávalók és a lassú főzés tesz igazán különlegessé. A paradicsomos bisque friss bazsalikommal tálalva tökéletes választás minden alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Zöldség alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss bazsalikom
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat forró vízben blansírozd, majd hámozd meg és vágd apróra.

    A paradicsom hámozása könnyebben megy, ha először egy keresztet vágsz a bőrére, majd pár másodpercre forró vízbe mártod.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, majd olívaolajon dinszteld őket egy nagyobb lábasban.

    A hagymát alacsony hőmérsékleten dinszteld, hogy ne égjen meg, hanem lágy és édes legyen.

    3

    Add hozzá a felaprított paradicsomot a hagymához, és pirítsd őket 5-10 percig.

    A paradicsomot hagyd egy kicsit karamellizálódni, hogy az íze még gazdagabbá váljon.

    4

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, sót, borsot, és cukrot, majd főzd a levest 20 percig.

    A cukor segít kiemelni a paradicsom természetes édességét, de ne használd túl sokat.

    5

    Amikor a leves elkészült, használd a botmixert, hogy sima, krémes állagot kapj.

    Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is, de mindig figyelj, hogy a leves lehűljön, mielőtt pürésíted.

    6

    Add hozzá a tejszínt és a friss bazsalikomot, és hagyd még egyet forrni.

    A tejszín simává és gazdaggá teszi a levest, a bazsalikom pedig friss, illatos ízt ad neki.

    7

    Tálald a bisque-t forrón, esetleg egy kis friss kenyérrel.

    Friss, ropogós kenyérrel a bisque tökéletes étkezést kínál.