Bisque zöldségekkel, gazdag tejszínes leves

Bisque zöldségekkel

A bisque egy klasszikus francia leves, amely eredetileg tenger gyümölcseivel készült, de a vegetáriánus változatokban zöldségekkel is elkészíthető. A bisque zöldségekkel egy könnyed, mégis gazdag étel, amely tejszínnel készül, hogy egy krémes textúrát kapjunk. A zöldségek finom ízei tökéletes harmóniát alkotnak a fűszerekkel és a tejszínnel, így egy könnyed, mégis laktató ételt hozunk létre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Zöldbab
1 l Alaplé
200 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Római kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A zöldségeket apróra vágva könnyebben főnek át, és gyorsabb lesz a bisque elkészítése.

    2

    Egy nagyobb lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása gazdagítja a bisque ízét, és elősegíti, hogy a fűszerek jobban kifejlődjenek.

    3

    Hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket (római kömény, só, bors), majd alaposan elkeverem. 1-2 percig pirítom, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A paradicsom hozzáadásával egy kis savanykás ízt is belevihetünk a levesbe, amely frissít.

    4

    Öntöm az alaplevet és főzöm 20-25 percig, hogy a zöldségek jól megpuhuljanak.

    Ha a bisque túl sűrű lenne, adj hozzá még alaplevet vagy vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Hozzáadom a tejszínt, majd botmixerrel pürésítem a levest, hogy sima és krémes állagú legyen.

    A pürésítés után érdemes szűrőn átnyomni a levest, hogy még simább textúrát kapjunk.

    6

    Tálalás előtt frissen tálalom a bisque-t, és opcionálisan díszítem egy kis extra főtt zöldséggel.

    Tálaláskor friss petrezselyemmel is díszítheted, hogy színt és ízt adj a leveshez.