Black pudding tojásos muffin, a tetején fényes tojással

Black pudding tojásos muffinban

A black pudding a brit konyha egyik hagyományos alapanyaga, amelyet rendszerint reggeliként fogyasztanak, de az utóbbi években egyre inkább felfedezik az éttermek és házi szakácsok is. Az angol muffinok egy különleges változatában a fűszeres húsos töltelék, mint a black pudding, elképesztően gazdag ízélményt nyújt. A muffin egyesíti a hagyományos reggeli ízeket, mint a tojás és petrezselyem, egy új formában. A tojásos muffinok különleges ételek lehetnek, ha vendégeket vársz, vagy egyedi reggelit szeretnél készíteni. A fekete puding gazdag és karakteres íze tökéletesen illik a lágy tojás és a vajas tészta közé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Black pudding
4 db Tojás
150 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
100 g Tejföl
50 g Vaj
50 ml Tej
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát, kenj meg egy kevés olajjal vagy használj papírkapszlikat.

    A muffinok könnyen kisülnek, ha a formát előre jól előkészíted!

    2

    A black puddingot vágd fel kis kockákra. Egy serpenyőben közepes lángon, egy kanál olajon pirítsd meg a kockákra vágott black puddingot 5-7 percig, amíg megpirul.

    Ha szeretnéd, a black puddingot egy kicsit fokozhatod erősebb ízű fűszerekkel, például rozmaringgal vagy kakukkfűvel.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Adj hozzá egy tojást, tejfölt, vajat, tejet, és keverd simára. A tészta állagának kicsit sűrűnek kell lennie, de nem túl keménynek.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy pici tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    Add hozzá a friss petrezselymet a tésztához, és óvatosan keverd el.

    Friss petrezselyem helyett használhatsz bazsalikomot is, ha más ízt szeretnél.

    5

    Óvatosan keverd bele a pirított black puddingot a tésztába, majd oszd el a tésztát a muffin formákba úgy, hogy minden formába körülbelül 2/3 rész legyen.

    Ha szeretnéd, a muffin tetejére egy-egy extra petrezselyem levelet is tehetsz.

    6

    Minden muffin közepébe üss egy tojást, majd süsd 20-25 percig, vagy amíg a muffinok szépen megemelkednek és a tojás sárgája is megérik.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája lágy maradjon!

    7

    Miután elkészültek, hagyd őket egy kicsit hűlni a formában, majd tálald melegen.

    A muffinokat fogyaszthatod reggelire, vagy akár vacsorára is.