Blackberry Sorbet tálalva

Blackberry Sorbet

A szeder sorbet egy klasszikus francia desszert, amely frissítő és könnyed édességet kínál a forró nyári napokra. Az élénk lilás szín és az intenzív gyümölcsös íz minden falatban igazi élvezetet nyújt. Egy meleg délutánon semmi sem frissít jobban, mint egy hűsítő kanál gyümölcsös sorbet. A házi készítésű változat garantálja a természetes ízeket és az adalékmentes élvezetet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Szeder
150 g Kristálycukor
120 ml Víz
30 ml Frissen facsart citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel cukorszirupot készítesz.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a sorbetben kristályos maradhat.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.

    A forró szirupot ne keverd a szederpüréhez, mert megváltoztathatja az állagát és ízét.

    3

    A szedret tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.

    Ha fagyasztott szedret használsz, hagyd egy kicsit felengedni, mielőtt pürésíted, így könnyebb lesz dolgozni vele.

    4

    A szederpürét egy finom szűrőn passzírozd át egy tálba, hogy eltávolítsd a magokat. Ez biztosítja a sima állagot.

    A passzírozás időigényes lehet, de megéri a sima, krémes végeredményért. Használj egy spatulát vagy kanalat, hogy segítsd a püré áthaladását a szűrőn.

    5

    Keverd össze a szederpürét a kihűlt cukorsziruppal, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet.

    A citromlé segít kiemelni a szeder ízét, és megakadályozza a túlzott édesedést.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép tartályát érdemes előhűteni a fagyasztóban a használat előtt.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A keverés nagyon fontos a sima állag eléréséhez. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a sorbet, vágd kockákra, és tedd turmixgépbe pár másodpercre, hogy krémesebb legyen.