Blue Moon Ice Cream tálalva

Blue Moon Ice Cream

A Blue Moon Ice Cream egy amerikai klasszikus, amely a gazdag mandulás és vaníliás fagylaltot ötvözi élénk kék színnel. A recept eredetileg az 1950-es években vált népszerűvé, és azóta a nyári hónapok egyik kedvenc fagylaltja lett. A kék szín és az egyedi ízesítés teszi ezt a fagylaltot különlegessé. A házi verzió tökéletes választás azoknak, akik szeretnék friss és egyedi fagylalttal gazdagítani a nyári pillanataikat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet Kék ételszínezék
1 tk. Mandulakivonat
1 tk. Borsmenta kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a tejet, tejszínt és cukrot egy lábasban melegítsd össze alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik.

    Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, de a keverék ne forrjon fel, mert a tejszín kicsapódhat.

    2

    Amikor a keverék meleg, add hozzá a vanília kivonatot, mandulakivonatot és borsmenta kivonatot.

    A kivonatok mennyiségével kísérletezhetsz, hogy megtaláld a számodra legfinomabb ízkombinációt. Kezdd kisebb mennyiségekkel, és kóstold meg közben.

    3

    Miután az ízesítőanyagok feloldódtak, adj hozzá egy csipetnyi kék ételszínezéket, hogy a fagylalt elérje a kívánt színt.

    Az ételszínezéket fokozatosan adagold, hogy elkerüld a túl intenzív színt. Használhatsz gél állagú ételszínezéket, mert az kevésbé befolyásolja a fagylalt állagát.

    4

    Hagyd a keveréket lehűlni szobahőmérsékleten, majd öntsd át egy fagylaltgépbe.

    A gyorsabb hűlés érdekében a keveréket jeges vízfürdőbe is helyezheted.

    5

    Kövesd a fagylaltgép használati utasításait, és készítsd el a fagylaltot.

    A fagylaltgép használati útmutatójában található tippeket érdemes betartani a legjobb eredmény elérése érdekében.

    6

    Miután elkészült, tedd a fagylaltot a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    7

    Tálald az elkészült Blue Moon Ice Cream-t, és élvezd a frissítő, krémes ízeket!

    A tálalás előtt hagyd a fagylaltot néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen adagolni.