Bobotie bárányhússal, gazdag fűszerekkel, ropogós tetejű

Bobotie bárányhússal

A Bobotie egy klasszikus dél-afrikai étel, amelyet különféle húsokkal és fűszerekkel készítenek. A hagyományos receptet általában bárányhússal vagy marhahússal készítik, de most egy könnyedebb változatot készítünk bárányhússal. Az étel fűszeres, gazdag ízű és tápláló, a curry és a friss zöldfűszerek kiválóan harmonizálnak a hús ízével. A Bobotie a dél-afrikai konyha színes és ínycsiklandó része, és remek választás mindenki számára, aki egy gazdag ételt keres.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss zöldfűszerek (pl. petrezselyem, koriander)
2 db Tojás
200 ml Tej
50 g Zsemlemorzsa
1 tk. Currypor
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst apróra vágd fel, majd egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne hagyd a fokhagymát túl sokáig pirulni, mert keserű íze lesz.

    2

    Add hozzá a felaprított bárányhúst a serpenyőbe, és pirítsd addig, amíg a hús barna nem lesz. Sózd, borsozd, és add hozzá a currypor egy részét.

    A currypor mellett más fűszereket is adhatsz hozzá, mint például köményt vagy koriandert, hogy még gazdagabb íze legyen.

    3

    Amikor a hús kész, add hozzá a zsemlemorzsát, a maradék curryporral, a felvert tojásokat, a tejet és a finomra vágott zöldfűszereket. Keverd jól össze.

    A zsemlemorzsát előzőleg áztathatod egy kevés tejben, hogy lágyabb legyen a keverék.

    4

    A keveréket tedd egy kiolajozott, sütésre alkalmas tálba, és egyenletesen simítsd el.

    A tálat először olajozd ki, hogy a húsos massza könnyebben kicsússzon a tálból, amikor készen van.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha szeretnéd, a sütemény tetejére egy vékony réteg sajtot is reszelhetsz, hogy még gazdagabb legyen.

    6

    Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, majd tálald friss citromlével meglocsolva és friss korianderrel díszítve.