A bárányhúst apróra vágd fel, majd egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
Ne hagyd a fokhagymát túl sokáig pirulni, mert keserű íze lesz.
Add hozzá a felaprított bárányhúst a serpenyőbe, és pirítsd addig, amíg a hús barna nem lesz. Sózd, borsozd, és add hozzá a currypor egy részét.
A currypor mellett más fűszereket is adhatsz hozzá, mint például köményt vagy koriandert, hogy még gazdagabb íze legyen.
Amikor a hús kész, add hozzá a zsemlemorzsát, a maradék curryporral, a felvert tojásokat, a tejet és a finomra vágott zöldfűszereket. Keverd jól össze.
A zsemlemorzsát előzőleg áztathatod egy kevés tejben, hogy lágyabb legyen a keverék.
A keveréket tedd egy kiolajozott, sütésre alkalmas tálba, és egyenletesen simítsd el.
A tálat először olajozd ki, hogy a húsos massza könnyebben kicsússzon a tálból, amikor készen van.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha szeretnéd, a sütemény tetejére egy vékony réteg sajtot is reszelhetsz, hogy még gazdagabb legyen.
Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, majd tálald friss citromlével meglocsolva és friss korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.