Bocadillo jamón serranóval, friss paradicsommal és fokhagymás baguette-tel.

Bocadillo jamón serranóval

A bocadillo egy tradicionális spanyol étel, amelyet az utcai árusok gyakran kínálnak reggelire vagy ebédre. A recept egyszerű, de ínycsiklandó, és a spanyol gasztronómiát képviseli a legjobb módon. A jamón serrano, egy híres spanyol sonka, amely finoman sós és gazdag ízű, tökéletes kiegészítője a friss paradicsomnak és a fokhagymás baguette-nek. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és minden spanyol étkezéshez illik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Baguette
100 g Jamón Serrano
1 db Friss paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguette-et vágd félbe, majd minden egyes felét egy kicsit locsold meg olívaolajjal.

    Ne túlzásba vidd az olívaolajjal, csak egy vékony réteg elegendő lesz a jó ízhez.

    2

    A fokhagymát vágd félbe, és dörzsöld be vele a baguette belső felületét.

    Ha erősebb fokhagyma ízt szeretnél, nyugodtan növelheted a fokhagyma mennyiségét.

    3

    A paradicsomot vágd fel vékony szeletekre, és helyezd a baguette egyik felére.

    A friss paradicsom ad egy kis lédússágot, és elengedhetetlen a bocadillo autentikus ízéhez.

    4

    Tedd rá a friss jamón serrano szeleteket. Használhatsz több réteget is, hogy gazdagabb legyen az íz.

    A jamón serrano egy ínycsiklandó, sózott sonka, amely remekül illik a friss paradicsomhoz és a fokhagymás ízekhez.

    5

    Szórd meg a szendvicset egy csipet sóval és friss borssal, majd tálald.

    A bors frissessége és a só kiemeli a hozzávalók ízét.