Bogyós gyümölcs torta tálalva

Bogyós gyümölcs torta

A bogyós gyümölcs torta egy könnyed és frissítő desszert, amely különleges ízvilágával mindenkit elvarázsol. A puha piskóta alap és a krémes gyümölcsréteg harmóniája tökéletes választás lehet nyári összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra. A színes bogyós gyümölcsök, mint a málna, áfonya, szeder és ribizli, nemcsak az ízélményt fokozzák, hanem a torta megjelenését is igazán látványossá teszik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
3 db Tojás
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tej
300 g Bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)
300 ml Tejszín
50 g Porcukor
10 g Zselatin

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyen ki tudod venni a kész piskótát.

    2

    Keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálban.

    A sütőport egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a piskóta egyenletesen keljen meg.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A vaj és a cukor alapos habosítása biztosítja, hogy a piskóta könnyű és puha legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását.

    4

    Fokozatosan keverd a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, majd add hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Dolgozd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást, és ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.

    Ellenőrizd a piskóta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a piskóta megsült. A piskótát teljesen hűtsd ki a formában, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.

    6

    Verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá, majd oldd fel a zselatint kevés vízben, és óvatosan keverd hozzá.

    A tejszínt jól hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverhető legyen. A zselatint ne forrald fel, csak melegítsd fel, amíg feloldódik, különben elveszíti a zselésítő képességét. A zselatint óvatosan keverd a tejszínhabba, hogy ne essen össze.

    7

    Óvatosan forgasd bele a bogyós gyümölcsök felét a tejszínhabba, majd simítsd el a krémet a kihűlt piskótán.

    A bogyós gyümölcsöket óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy ne törjenek össze. A krémet egyenletesen kend el a piskótán.

    8

    Díszítsd a torta tetejét a maradék friss bogyós gyümölcsökkel, és tedd hűtőbe legalább 3 órára, hogy megdermedjen.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. A díszítéshez használj kreativitást!