Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyen ki tudod venni a kész piskótát.
Keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálban.
A sütőport egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a piskóta egyenletesen keljen meg.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vaj és a cukor alapos habosítása biztosítja, hogy a piskóta könnyű és puha legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását.
Fokozatosan keverd a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, majd add hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Dolgozd simára a tésztát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást, és ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
Ellenőrizd a piskóta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a piskóta megsült. A piskótát teljesen hűtsd ki a formában, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.
Verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá, majd oldd fel a zselatint kevés vízben, és óvatosan keverd hozzá.
A tejszínt jól hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverhető legyen. A zselatint ne forrald fel, csak melegítsd fel, amíg feloldódik, különben elveszíti a zselésítő képességét. A zselatint óvatosan keverd a tejszínhabba, hogy ne essen össze.
Óvatosan forgasd bele a bogyós gyümölcsök felét a tejszínhabba, majd simítsd el a krémet a kihűlt piskótán.
A bogyós gyümölcsöket óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy ne törjenek össze. A krémet egyenletesen kend el a piskótán.
Díszítsd a torta tetejét a maradék friss bogyós gyümölcsökkel, és tedd hűtőbe legalább 3 órára, hogy megdermedjen.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. A díszítéshez használj kreativitást!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.