Bolinho de chuva com banana, finom és édes brazil desszert

Bolinho de chuva com banana

A Bolinho de chuva egy hagyományos brazil édesség, amelyet gyakran reggelire vagy desszertként fogyasztanak. Az étel neve magyarul szó szerint \'eső fánkot\' jelent, mivel a tészta apró golyókat formál, amelyeket forró olajban sütnek. Az egyik legnépszerűbb változata banánnal és fahéjas cukorral készül, ami extra ízt és édességet ad a desszertnek. A Bolinho de chuva egy igazi brazil klasszikus, és könnyen elkészíthető otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
80 g Cukor
2 db Tojás
2 db Banán
120 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, fahéjat és sütőport.

    Ha a tészta sűrűnek tűnik, egy kis tejet adhatsz hozzá.

    2

    A tojásokat verd fel, és add hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd öntsd hozzá a tejet is.

    A tésztát ne keverd túl, mert akkor keményebbek lesznek a bolinhos.

    3

    Hámozd meg a banánokat, és vágd apró darabokra. Add a banánt a tésztához, és finoman keverd össze.

    A banán édes íze tökéletesen illik a fahéjhoz, így biztosan édesek lesznek a piték.

    4

    Hevíts fel egy serpenyőben olajat, és kezd el a tésztát evőkanállal kis halmokra formálni. Süsd őket aranybarnára 3-4 percig mindkét oldalon.

    Ne rakj túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    5

    Miután a bolinhos mindkét oldala szép aranybarna, vedd ki őket az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A bolinhos akkor jók, ha kívül ropogósak, belül pedig puhaak.

    6

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj rá még egy kis fahéjat és cukrot.

    A fahéjas cukor extra édes ízt ad, amit imádni fogsz.