Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, fahéjat és sütőport.
Ha a tészta sűrűnek tűnik, egy kis tejet adhatsz hozzá.
A tojásokat verd fel, és add hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd öntsd hozzá a tejet is.
A tésztát ne keverd túl, mert akkor keményebbek lesznek a bolinhos.
Hámozd meg a banánokat, és vágd apró darabokra. Add a banánt a tésztához, és finoman keverd össze.
A banán édes íze tökéletesen illik a fahéjhoz, így biztosan édesek lesznek a piték.
Hevíts fel egy serpenyőben olajat, és kezd el a tésztát evőkanállal kis halmokra formálni. Süsd őket aranybarnára 3-4 percig mindkét oldalon.
Ne rakj túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
Miután a bolinhos mindkét oldala szép aranybarna, vedd ki őket az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
A bolinhos akkor jók, ha kívül ropogósak, belül pedig puhaak.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj rá még egy kis fahéjat és cukrot.
A fahéjas cukor extra édes ízt ad, amit imádni fogsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.