Bolinho de chuva com chocolate, csokoládés fánk fahéjjal és cukorral hempergetve

Bolinho de chuva com chocolate

A Bolinho de Chuva, vagyis a \'esőfánk\', a hagyományos brazil édesség, amelyet főleg esős napokon készítenek. Eredetileg egy egyszerű, cukorral és fahéjjal ízesített fánk volt, de manapság számos változata létezik, köztük a csokoládés változat is. A csokoládéval töltött bolinho de chuva egy gazdagabb, ínycsiklandó desszert, amely tökéletes a családi összejövetelekhez vagy bármilyen különleges alkalomhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
50 g Tejföl
1 ek. Sütőpor
100 g Fekete csokoládé
1 csipet
500 ml Olaj a sütéshez
50 g Cukor a hempergetéshez
1 tk. Cinnamon (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrot, tejfölt, tejet, és egy csipet sót. Keverjük össze alaposan.

    Használj friss tojásokat, hogy a tészta lágyabb és könnyedebb legyen.

    2

    A lisztet keverjük össze a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket a tojásos keverékhez, és keverjük simára.

    A tészta akkor lesz megfelelő állagú, ha könnyen formálható, de nem túl folyós.

    3

    A csokoládét vágjuk apró darabokra, majd keverjük bele a tésztába. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés fahéjat a tésztához, hogy egy különlegesebb ízt kapjunk.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy gazdagabb ízt kapjunk.

    4

    Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, kanalazzunk kis adagokat a tésztából, és süssük őket aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt minden oldalról.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos: ha túl hideg, a tészta felszívja az olajat, ha túl forró, megéghet.

    5

    A kisült fánkokat szedjük ki az olajból, és papírtörlőn csepegtessük le őket. Ezután hempergessük meg a fánkokat a cukorban, hogy édes bevonatot kapjanak.

    Ha extra ízesítést szeretnél, a cukorhoz fahéjat is adhatunk a hempergetéshez.

    6

    Tálaljuk frissen, melegen, és élvezzük a csokoládés bolinho de chuva ínycsiklandó falatkáit!