A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrot, tejfölt, tejet, és egy csipet sót. Keverjük össze alaposan.
Használj friss tojásokat, hogy a tészta lágyabb és könnyedebb legyen.
A lisztet keverjük össze a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket a tojásos keverékhez, és keverjük simára.
A tészta akkor lesz megfelelő állagú, ha könnyen formálható, de nem túl folyós.
A csokoládét vágjuk apró darabokra, majd keverjük bele a tésztába. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés fahéjat a tésztához, hogy egy különlegesebb ízt kapjunk.
Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy gazdagabb ízt kapjunk.
Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon. Ha az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, kanalazzunk kis adagokat a tésztából, és süssük őket aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt minden oldalról.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos: ha túl hideg, a tészta felszívja az olajat, ha túl forró, megéghet.
A kisült fánkokat szedjük ki az olajból, és papírtörlőn csepegtessük le őket. Ezután hempergessük meg a fánkokat a cukorban, hogy édes bevonatot kapjanak.
Ha extra ízesítést szeretnél, a cukorhoz fahéjat is adhatunk a hempergetéshez.
Tálaljuk frissen, melegen, és élvezzük a csokoládés bolinho de chuva ínycsiklandó falatkáit!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.