A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy közepes méretű sütőformát vajazz ki vagy bélelj ki sütőpapírral.
A sütőformát érdemes lisztezni is, hogy könnyebben ki tudd venni a kész sütit.
A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg a keverék könnyű és habos lesz.
A tojásokat elektromos habverővel könnyedén felverheted, hogy a tészta könnyű és puha legyen.
Add hozzá az olívaolajat és a tejet a tojásos keverékhez, majd keverd jól össze.
A tejet melegítheted egy kicsit, hogy gyorsabban összeolvadjon a keverék.
A fubát (kukoricalisztet), a sütőport, a sót és az édesköményt egy külön tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez.
Az édeskömény ízét a tésztába könnyedén beépítheted, de ha túl erősnek találod, csökkentsd a mennyiségét.
A kész tésztát öntsd bele a formába, és süsd 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és egy fogpiszkálóval beleszúrva tiszta marad.
Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy ne csökkenjen a tészta térfogata.
Amikor a sütemény elkészült, vedd ki a formából, és hagyd egy rácson kihűlni.
A rács segít abban, hogy a sütő alja is szellőzzön, így nem lesz nedves.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.