Bolo de fubá édesköménnyel, puha, ínycsiklandó sütemény

Bolo de fubá édesköménnyel

A bolo de fubá egy tradicionális brazil sütemény, amely kukoricalisztből készül, és számos változata létezik. Az édeskömény hozzáadása egy különleges ízt és illatot ad ennek az édességnek, és egyedivé teszi azt. A sütemény az egyszerű, de finom összetevőknek köszönhetően könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy délutáni teázáshoz vagy vendégváró édességként. Az édeskömény és a kukoricaliszt keveréke egy igazán különleges ízélményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Fubá (kukoricaliszt)
150 g Cukor
200 ml Tej
100 ml Olívaolaj
3 db Tojás
1 tk. Édeskömény
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy közepes méretű sütőformát vajazz ki vagy bélelj ki sütőpapírral.

    A sütőformát érdemes lisztezni is, hogy könnyebben ki tudd venni a kész sütit.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg a keverék könnyű és habos lesz.

    A tojásokat elektromos habverővel könnyedén felverheted, hogy a tészta könnyű és puha legyen.

    3

    Add hozzá az olívaolajat és a tejet a tojásos keverékhez, majd keverd jól össze.

    A tejet melegítheted egy kicsit, hogy gyorsabban összeolvadjon a keverék.

    4

    A fubát (kukoricalisztet), a sütőport, a sót és az édesköményt egy külön tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez.

    Az édeskömény ízét a tésztába könnyedén beépítheted, de ha túl erősnek találod, csökkentsd a mennyiségét.

    5

    A kész tésztát öntsd bele a formába, és süsd 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és egy fogpiszkálóval beleszúrva tiszta marad.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy ne csökkenjen a tészta térfogata.

    6

    Amikor a sütemény elkészült, vedd ki a formából, és hagyd egy rácson kihűlni.

    A rács segít abban, hogy a sütő alja is szellőzzön, így nem lesz nedves.