Bolo de fubá krémes, kókusztejjel és sajttal, egy szelet torta, aranybarna és krémes állagú

Bolo de fubá krémes változatban (kókusztejjel és sajttal)

A Bolo de Fubá egy tradicionális brazil édesség, amelyet hagyományosan kukoricadarából készítenek. Az eredeti recept édes, de a krémes változata, amit most bemutatunk, kókusztejjel és sajttal készül. A sajt sós karaktere tökéletesen kiegyensúlyozza a kukoricadara édességét, míg a kókusztej gazdag ízt ad. Ez az étel különösen népszerű a brazil ünnepeken, és remek választás, ha valami új, különleges süteményt szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finom cornflour (kukoricadara)
150 g Cukor
200 ml Tej
200 ml Kókusztej
3 db Tojás
100 g Reszelt sajt
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg, majd tedd félre hűlni. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd egy tálba, a sárgáját pedig egy másik tálba.

    A vajat mindig teljesen olvaszd meg, hogy ne legyenek darabok benne.

    2

    A tojássárgákat keverd össze a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet. Jól keverd össze.

    A kókusztej gazdag ízt ad a süteménynek, de ha nem találsz kókusztejet, használhatsz sima tejet is.

    3

    A tojásfehérjét verdd kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a tojássárgájás keverékhez. Add hozzá a kukoricadarát, a reszelt sajtot, a sütőport, és a csipetnyi sót.

    A tojásfehérjét könnyedén kell beleforgatni, hogy a tészta levegős maradjon.

    4

    Egy kerek tortaformát kenj ki vajjal, és öntsd bele a tésztát. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.

    A formát alaposan ki kell kenni, hogy a sütemény könnyen kivehető legyen a sütés után.

    5

    Süsd 35-40 percig, amíg a sütemény aranybarnára sül. Ellenőrizheted egy fogpiszkálóval: ha tisztán kijön, kész a sütemény.

    Mivel a sütemény krémes, az alja talán picit nedvesebb lesz, de a teteje szép, aranybarna kell, hogy legyen.

    6

    Hagyd kihűlni, majd tálald. A süteményt melegen vagy szobahőmérsékleten is fogyaszthatod, de a krémes állaga akkor a legjobb, ha frissen készíted el.

    Tálalhatod egy kis friss gyümölccsel is, hogy még ínycsiklandóbb legyen!