A vajat olvaszd meg, majd tedd félre hűlni. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd egy tálba, a sárgáját pedig egy másik tálba.
A vajat mindig teljesen olvaszd meg, hogy ne legyenek darabok benne.
A tojássárgákat keverd össze a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a tejet és a kókusztejet. Jól keverd össze.
A kókusztej gazdag ízt ad a süteménynek, de ha nem találsz kókusztejet, használhatsz sima tejet is.
A tojásfehérjét verdd kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a tojássárgájás keverékhez. Add hozzá a kukoricadarát, a reszelt sajtot, a sütőport, és a csipetnyi sót.
A tojásfehérjét könnyedén kell beleforgatni, hogy a tészta levegős maradjon.
Egy kerek tortaformát kenj ki vajjal, és öntsd bele a tésztát. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A formát alaposan ki kell kenni, hogy a sütemény könnyen kivehető legyen a sütés után.
Süsd 35-40 percig, amíg a sütemény aranybarnára sül. Ellenőrizheted egy fogpiszkálóval: ha tisztán kijön, kész a sütemény.
Mivel a sütemény krémes, az alja talán picit nedvesebb lesz, de a teteje szép, aranybarna kell, hogy legyen.
Hagyd kihűlni, majd tálald. A süteményt melegen vagy szobahőmérsékleten is fogyaszthatod, de a krémes állaga akkor a legjobb, ha frissen készíted el.
Tálalhatod egy kis friss gyümölccsel is, hogy még ínycsiklandóbb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.