Bolo de Rolo Banánnal, szeletelve, finom piskóta tekercs banán töltelékkel

Bolo de Rolo Banánnal

A Bolo de Rolo egy hagyományos portugál desszert, amely a piskótát és a különböző töltelékeket ötvözi. A banánnal készült változat egy különleges ízt ad a klasszikus receptnek, miközben a banán édessége és a tészta lágy textúrája tökéletes egyensúlyt alkot. A Bolo de Rolo ideális desszert vendégek fogadására, vagy egy hétvégi édességként, és könnyen elkészíthető otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2 db Banán
200 g Tészta (liszt, cukor, tojás, vaj, sütőpor)
100 g Cukor
3 db Tojás
200 g Liszt
50 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Friss citromhéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, és pürésítsd egy villával vagy turmixgéppel.

    A banán püréje adja a tészta nedvességét és finom édes ízét.

    2

    A tészta elkészítéséhez a tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.

    A tojások és a cukor felverése segít, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    3

    Add hozzá a pürésített banánt, majd a vajat és a reszelt citromhéjat.

    A citromhéj frissességet ad a tésztának és kiemeli a banán ízét.

    4

    A lisztet, sütőport és a csipet sót keverd össze, majd apránként add hozzá a banános keverékhez.

    A liszt és a sütőpor összekeverése biztosítja, hogy a tészta egyenletesen emelkedjen.

    5

    A kész tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el egyenletesen.

    Ne rakd túl vastagon a tésztát, hogy könnyen fel lehessen tekerni.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    A tészta akkor kész, ha a teteje enyhén ropogós és aranybarna.

    7

    Miután megsült a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni pár percig. Ezután fordítsd meg a tésztát egy tiszta konyharuhára.

    A konyharuha segít, hogy könnyebben fel tudd tekerni a tésztát.

    8

    Óvatosan tekerd fel a tésztát a konyharuhával, és hagyd teljesen kihűlni.

    A tészta hűlés után könnyebben megőrzi formáját.

    9

    Miután a tészta teljesen kihűlt, szeleteld fel, és tálald.

    A szeletek szépen egyenletesek lesznek, ha éles késsel vágod fel.