Bolo de Rolo csokoládéval, csokoládés töltelékkel, piskótatekercs formájában

Bolo de Rolo csokoládéval

A Bolo de Rolo egy tradicionális brazil édesség, melynek története a 19. századba nyúlik vissza, amikor a portugál hatások és a helyi hozzávalók különleges kombinációja született meg. Eredetileg guavával töltötték, de a modern változatokban csokoládéval és egyéb töltelékekkel is készítik. A csokoládéval készült változata a klasszikus ízvilágot hozza el, miközben egy csipetnyi brazil varázst ad az étkezésekhez. A könnyű, habos piskóta és a selymes csokoládé töltelék igazi élvezetet nyújt minden falatban. A Bolo de Rolo tökéletes választás ünnepi asztalra, de egy délutáni kávé mellé is tökéletesen illik.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
200 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
50 g Cocoa por
100 ml Tej
1 ek. Sütőpor
150 g Csokoládé
150 g Cukrozott sűrített tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra és bélelj ki egy 30x40 cm-es sütőpapírral egy tepsit.

    Ügyelj arra, hogy a sütőpapírt jól nyújtsd el a tepsiben, hogy ne szoruljon össze a tészta sülés közben.

    2

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá, és a cukor felét add hozzá fokozatosan.

    A tojásfehérjét a legjobb hideg edényben verni, így könnyebben kemény habot kapsz.

    3

    A tojássárgákat egy másik tálban keverd el a vajjal, a tejjel és a sütőporral. Add hozzá a lisztet és a kakaóport, és jól dolgozd össze.

    Ha a tésztád túl sűrű, egy kis tej hozzáadásával lazíthatod.

    4

    A tojásfehérje habot óvatosan forgasd bele a kakaós tésztába, hogy ne törjön össze.

    Használj spatulát, hogy finoman keverd össze a két keveréket.

    5

    Öntsd a tésztát a tepsibe, és egyenletesen simítsd el. Süsd 10-12 percig, amíg a tészta megemelkedik és puha, de nem ragad.

    Ne süsd túl a tésztát, hogy ne száradjon ki.

    6

    Miközben sül a tészta, készítsd el a csokoládétölteléket: olvaszd meg a csokoládét a vízgőz felett, majd keverd el a cukrozott sűrített tejjel.

    A csokoládét ne tedd közvetlenül a lángra, mert megéghet – inkább a vízgőzre tedd.

    7

    Miután a tészta megsült és kihűlt, fordítsd meg, és kend rá a csokoládékrémet. Óvatosan tekerd fel a tésztát egy kis hengerré.

    A tekeréshez ügyelj arra, hogy a tészta ne repedjen, ha kell, használj egy konyharuhát a segítséghez.

    8

    A kész Bolo de Rolo-t tálalás előtt hagyd pihenni egy órát, hogy a csokoládé töltelék jól megdermedjen.

    Hűtőben is pihentetheted, hogy jobban megkeményedjen, és könnyebben szeletelhető legyen.