Bolo de rolo dióval szeletelve, frissen tálalva

Bolo de rolo dióval

A Bolo de rolo a brazil konyha egyik legismertebb édessége, amelyet hagyományosan a karnevál idején fogyasztanak. A diós változat egy igazi klasszikus, amely a gazdag, vajas tésztát és a finom diót kombinálja. A sütemény eredetileg egy egyszerű piskóta volt, amit különböző töltelékekkel készítettek, ma már a diós változat az egyik legnépszerűbb. A tekercs formája különleges látványt nyújt, és a dió édes, roppanós íze minden falatban ott van. Ez a sütemény nemcsak a brazil családok, hanem a vendégváró asztalok sztárja is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
200 g Cukor
6 db Tojás
100 g Vaj
100 g Dió
1 ek. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk. Fahéj
150 g Áfonyalekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral együtt egy nagy tálban verjük fel, amíg világos és habos nem lesz.

    Használj szobahőmérsékletű tojásokat, így könnyebben felverheted őket.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd adj hozzá vaníliát és fahéjat. Ezt keverd össze a tojásos keverékkel.

    A vaj ne legyen túl forró, hogy ne olvaszd fel a tojásokat.

    3

    A lisztet és a sütőport szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, és óvatosan keverd el.

    Ne keverd túl erősen, hogy a tészta ne veszítse el a levegősségét.

    4

    A diót finomra vágva add hozzá a tésztához, majd keverd jól össze.

    Ha szeretnéd, a diót előzőleg megpörgetheted egy serpenyőben, hogy intenzívebb ízt kapj.

    5

    Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el egyenletesen.

    Használj egy spatulát, hogy egyenletesen eloszd a tésztát a tepsiben.

    6

    Süsd a 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

    A sütő előtt érdemes tűpróbát végezni, hogy a tészta belseje is teljesen megsült-e.

    7

    Miután a tészta megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd pár percig pihenni. Ezután óvatosan vedd ki a tepsiből, és fordítsd meg.

    A tészta még melegen könnyen megtörhet, így hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt tovább dolgozol vele.

    8

    Kenj egy vékony réteg áfonyalekvárt a tészta tetejére, majd óvatosan tekerd fel a tésztát egy tekercsé.

    Lassan és finoman dolgozz, hogy a tészta ne repedjen meg.

    9

    A kész tekercset hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A sütemény akkor a legfinomabb, ha teljesen kihűlt.