Bolo de rolo erdei gyĂŒmölcsökkel tĂĄlalva

Bolo de rolo erdei gyĂŒmölcsökkel

A Bolo de rolo egy hagyomĂĄnyos brazil sĂŒtemĂ©ny, amelyet gyakran kĂ­nĂĄlnak ĂŒnnepi alkalmakkor. Az erdei gyĂŒmölcsök friss, zamatos Ă­ze tökĂ©letesen illik a piskĂłta finom, könnyed textĂșrĂĄjĂĄhoz. A sĂŒtemĂ©nyt a tĂ©sztĂĄba tekerve kĂ©szĂ­tik el, Ă­gy egy szĂ©p, szĂ­nes tekercs formĂĄjĂĄban jelenik meg.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 6 db Tojás
⭕ 200 g Cukor
⭕ 200 g Liszt
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 300 g Erdei gyĂŒmölcsök (pĂ©ldĂĄul mĂĄlna, ĂĄfonya, fekete ribizli)
⭕ 100 g Cukor (a töltelĂ©khez)
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojåsokat vålaszd szét, és a sårgåjåt keverd össze a cukorral, amíg vilågos és krémes ållagot nem kapsz.

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t is kĂŒlön verheted fel habbĂĄ, hogy a tĂ©sztĂĄt levegƑsebbĂ© tedd.

    2

    A tojĂĄsos keverĂ©khez add hozzĂĄ a vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂŒtƑport, majd fokozatosan adagold hozzĂĄ a lisztet.

    A lisztet elƑtte szitĂĄld ĂĄt, hogy ne legyen csomĂłs a tĂ©szta.

    3

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t verjĂŒk habbĂĄ, majd Ăłvatosan keverjĂŒk bele a tĂ©sztĂĄba.

    A habot Ăłvatosan forgasd bele, hogy megƑrizd a levegƑssĂ©gĂ©t.

    4

    SĂŒtƑpapĂ­rral kibĂ©lelt tepsiben 180 °C-on sĂŒsd a tĂ©sztĂĄt 15-20 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ha kĂ©sz, azonnal vedd ki a sĂŒtƑbƑl Ă©s tedd ki egy nedves konyharuhĂĄra, hogy könnyen fel tudd tekerni.

    5

    A gyĂŒmölcsöket a citromlĂ©vel Ă©s a cukorral egy kis lĂĄbosban felmelegĂ­tjĂŒk, amĂ­g a gyĂŒmölcsök leve el nem kezd kifolyni Ă©s sƱrƱsödik.

    Ha a gyĂŒmölcs tĂșl savanyĂș, adj hozzĂĄ egy kis mĂ©zet vagy extra cukrot.

    6

    A kihƱlt piskĂłtĂĄt terĂ­tsd ki, kend meg a gyĂŒmölcstöltelĂ©kkel, majd Ăłvatosan tekerd fel.

    A tĂ©sztĂĄt ne nyomd össze tĂșl erƑsen, hogy ne törjön el a piskĂłta.

    7

    Tedd hƱtƑbe a tekercset legalĂĄbb 30 percre, hogy a töltelĂ©k megdermedjen, Ă©s a tekercs szĂ©pen formĂĄzhatĂł legyen.

    A sĂŒtemĂ©nyt szeletelĂ©s elƑtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy ne essenek szĂ©t a szeletek.