Bolo de rolo erdei gyümölcsökkel tálalva

Bolo de rolo erdei gyümölcsökkel

A Bolo de rolo egy hagyományos brazil sütemény, amelyet gyakran kínálnak ünnepi alkalmakkor. Az erdei gyümölcsök friss, zamatos íze tökéletesen illik a piskóta finom, könnyed textúrájához. A süteményt a tésztába tekerve készítik el, így egy szép, színes tekercs formájában jelenik meg.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
6 db Tojás
200 g Cukor
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
300 g Erdei gyümölcsök (például málna, áfonya, fekete ribizli)
100 g Cukor (a töltelékhez)
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a sárgáját keverd össze a cukorral, amíg világos és krémes állagot nem kapsz.

    A tojásfehérjét is külön verheted fel habbá, hogy a tésztát levegősebbé tedd.

    2

    A tojásos keverékhez add hozzá a vaníliás cukrot és a sütőport, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet.

    A lisztet előtte szitáld át, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tojásfehérjét verjük habbá, majd óvatosan keverjük bele a tésztába.

    A habot óvatosan forgasd bele, hogy megőrizd a levegősségét.

    4

    Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 °C-on süsd a tésztát 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha kész, azonnal vedd ki a sütőből és tedd ki egy nedves konyharuhára, hogy könnyen fel tudd tekerni.

    5

    A gyümölcsöket a citromlével és a cukorral egy kis lábosban felmelegítjük, amíg a gyümölcsök leve el nem kezd kifolyni és sűrűsödik.

    Ha a gyümölcs túl savanyú, adj hozzá egy kis mézet vagy extra cukrot.

    6

    A kihűlt piskótát terítsd ki, kend meg a gyümölcstöltelékkel, majd óvatosan tekerd fel.

    A tésztát ne nyomd össze túl erősen, hogy ne törjön el a piskóta.

    7

    Tedd hűtőbe a tekercset legalább 30 percre, hogy a töltelék megdermedjen, és a tekercs szépen formázható legyen.

    A süteményt szeletelés előtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy ne essenek szét a szeletek.