A tojásokat válaszd szét, és a sárgáját keverd össze a cukorral, amíg világos és krémes állagot nem kapsz.
A tojásfehérjét is külön verheted fel habbá, hogy a tésztát levegősebbé tedd.
A tojásos keverékhez add hozzá a vaníliás cukrot és a sütőport, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet.
A lisztet előtte szitáld át, hogy ne legyen csomós a tészta.
A tojásfehérjét verjük habbá, majd óvatosan keverjük bele a tésztába.
A habot óvatosan forgasd bele, hogy megőrizd a levegősségét.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 °C-on süsd a tésztát 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha kész, azonnal vedd ki a sütőből és tedd ki egy nedves konyharuhára, hogy könnyen fel tudd tekerni.
A gyümölcsöket a citromlével és a cukorral egy kis lábosban felmelegítjük, amíg a gyümölcsök leve el nem kezd kifolyni és sűrűsödik.
Ha a gyümölcs túl savanyú, adj hozzá egy kis mézet vagy extra cukrot.
A kihűlt piskótát terítsd ki, kend meg a gyümölcstöltelékkel, majd óvatosan tekerd fel.
A tésztát ne nyomd össze túl erősen, hogy ne törjön el a piskóta.
Tedd hűtőbe a tekercset legalább 30 percre, hogy a töltelék megdermedjen, és a tekercs szépen formázható legyen.
A süteményt szeletelés előtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy ne essenek szét a szeletek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.